Ілон Маск шукає нових покупців на Twitter за ту саму ціну, яку заплатив

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ілон Маск шукає нових інвесторів для Twitter Inc. за ціною 54,20 долара за акцію, ту саму ціну, яку він заплатив, коли в жовтні прийняв компанію за 44 мільярди доларів і розпочав спірну реорганізацію.

Керуючий директор сімейного офісу мільярдера Джаред Бірчалл звернувся до потенційних спонсорів цього тижня, повідомляє сайт новин Semafor у п’ятницю. Рос Гербер, який керує Gerber Kawasaki Wealth and Investment Management і брав участь у попередньому викупі Twitter, підтвердив охоплення.

Спроба збору коштів відбулася після бурхливого періоду в Twitter, де Маск скоротив кількість робочих місць, перевернув давню політику та відновив заборонені облікові записи. Лише цього тижня компанія відсторонила кількох журналістів, які, за словами Маска, поставили його сім’ю в небезпеку, розкривши інформацію про місцеперебування його приватного літака.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Маск, який також керує Tesla Inc. і SpaceX, раніше визнав, що заплатив занадто багато за Twitter, але висловив упевненість у його перспективах у довгостроковій перспективі.

«Очевидно, що я та інші інвестори явно переплачуємо за Twitter прямо зараз», — сказав він під час конференції Tesla у жовтні. «Довгостроковий потенціал Twitter, на мій погляд, на порядок перевищує його нинішнє значення».

Twitter не відразу відповів на запит про коментар.

За словами Семафора, у презентаційному документі, що оголошує про нову інвестиційну можливість, це описується як «подальша пропозиція акцій за звичайні акції за початковою ціною та умовами, орієнтована на закриття в кінці року». Цей крок послідував за «численними» вхідними запитами на інвестиції в Twitter, йдеться в документі.

Гербер сказав, що планує зв’язатися зі своїми клієнтами — багато з яких мають великі посади в Tesla — щоб оцінити їхній інтерес до пропозиції Twitter.

Маск погодився придбати Twitter у квітні, але потім витратив місяці, безуспішно намагаючись вийти з угоди. Він продав акції Tesla, щоб допомогти профінансувати покупку, і це вплинуло на акції, які цього року впали на 57%. Станом на цей тиждень Маск вивантажив майже 40 мільярдів доларів в акції Tesla.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.