ЗСУ за місяць прийняли на озброєння 7 зразків українських безпілотників

Раніше українська армія отримувала 1-2 зразки БПЛА на рік.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Впродовж останніх тридцяти днів Збройні сили України прийняли на експлуатацію сім зразків безпілотних літальних апаратів українського виробництва. Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

“Зараз на розгляді перебуває ще 19 заявок щодо допуску до експлуатації БПЛА українського виробництва. Ми плануємо ухвалити рішення по ним до кінця року”, – зазначив міністр.
Резніков уточнив, що нещодавно спростили прийом нового озброєння до експлуатації війська. Зокрема створили сайт, де кожен розробник, у якого є готовий продукт, може подати заявку до Міноборони на допуск до експлуатації свого виробу. Після допуску міністерство може закуповувати вироби, а ЗСУ ставити їх у штат.

“Раніше ця процедура займала 1,5-2 роки. Сьогодні вона дуже швидка. Головне – щоб виріб мав технічні характеристики, потрібні для війська”, – додав міністр.

Водоночас БПЛА не єдині новинки, які надійшли українським військовим. 6 грудня міністр підписав наказ про взяття на озброєння автоматизованої системи Центру оперативного керування (ДКР “Дзвін-АС”).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.