Клієнти скаржаться на телефонний “терор” від Monobank – яка причина

Співробітники мобільного банкінгу телефонують клієнтам з вимогами внести обов’язковий платіж

Власники картки Monobank мають змогу, окрім особистих коштів, користуватися також кредитними. Ліміт встановлюється відповідно до репутації клієнта та його кредитної історії. Але деяких українців фінустанова може “тероризувати”.

Таку історію опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Чи справді Monobank займається телефонним “терором”, вимагаючи у клієнтів якнайшвидше погасити кредитну заборгованість на карті? Зі слів киянина з ніком Pavlenko1994, який залишив відгук на сайті 1 грудня, з ним це відбувається періодично. Працівники мобільного банкінгу телефонують йому за тиждень до початку нового місяця, щоб нагадати про платіж. При цьому жодного прострочення на рахунку немає.

Свою нав’язливість аргументують фразами, що потрібно підтримувати економіку країни та закривати борги завчасно (протягом двох днів з моменту дзвінка). Клієнт наголошує, що відповідно до регламенту Monobank, він має право погасити кредит за 30 днів. Але для колекторів це не є виправданням, адже вони “хочуть заробити бонуси за передчасне погашення“.

Я вношу щомісячні платежі, але ці колекторські дії ще до початку списання коштів – неадекватні. Співробітники деякі спілкуються зверхньо. Навіть коли кажеш, що будеш невдовзі платити, тобі все одно ще довго писатимуть/дзвонитимуть“, – обурюється користувач послуг.

Проте це не єдина його скарга. Поряд з вимогою чимшвидше заплатити, телефоном ще й погрожують блокуванням карти (неможливістю оплатити покупки в магазині тощо), поки не буде внесено платіж. “До війни мені подобалось користуватись Моно, додаток зручний та простий, банк видає файний ліміт на кредит та розстрочку. Але можна хоч трішечки поваги до клієнта, який не виїхав за кордон і намагається щомісяця гасити хоча б мінімальні платежі?“, – констатував автор відгуку.

Що відповіли у банку

Як зауважили в коментарі до скарги на порталі Мінфін, Monobank телефонує клієнтам, щоб нагадати про необхідність внести мінімальний платіж, для збереження кредитної історії та відсутності протермінування на рахунку. Але фінустанова погодилася, що нав’язливість співробітників не є виправданою, тож обіцяла найближчим часом провести діалоги з колегами, аби виправити помилки та не допустити їх повторення у майбутньому.

Інші користувачі порталу зауважили, що їм також подекуди телефонують колектори та просять не забути про заборгованість, але ніколи не “тероризують” щоденними дзвінками чи повідомленнями. Тому в коментарях українці сумніваються, чи дійсно автор відгуку правдиво описав ситуацію. Бо у випадку періодичних прострочень платежу не дивно, що працівники Monobank намагаються “достукатися” до клієнта та отримати свої кошти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я