Мобільний зв’язок при відключеннях електроенергії: влада знайшла спосіб

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Мабуть всі українці помітили, що у зв’язку з відключенням електроенергії спостерігається нестабільна робота мобільної мережі. Відключення світла зараз є необхідним, аби заповнити її дефіцит в енергосистемі через ракетні удари рашистів. Проте, влада країни з мобільними операторами розробляє алгоритм безперервної роботи мережі на випадок блекауту.

Голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко повідомив, що на випадок блекауту у використання піде супутниковий Інтернет від Starlink та оптоволоконні лінії. Зв’язок буде не лише у столиці, а й по всій країні. 

«Це вежі загальнонаціонального масштабу, які забезпечують зв’язком як Україну, так і Київ», – додає генерал-полковник.

Попко додав, що по максимуму станції будуть обладнані генераторами. Крім того, в столиці  з’являться 40 терміналів супутникового Інтернету Starlink. Ними будуть забезпечені лікарні та районні державні адміністрації. Частина  мережі оптоволоконних ліній працюватиме приблизно у половині “пунктів незламності”. Це близько  200 об’єктів у десяти районних державних адміністраціях. Там розгорнуть Wi-Fi. Попко зазначив, що саме час згадати про FM-радіо, аби оперативно отримувати інформацію.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Мобільні оператори радять користуватись національним роумінгом та раціонально користуватись мобільним інтернетом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.