Українців закликали відповідально споживати мобільний інтернет під час відключення світла

Громадянам дали кілька порад, як відповідально споживати мобільний інтернет.

Комітет цифрової трансформації закликав українців відповідально споживати мобільний інтернет під час відключення світла. Про це йдеться у пресслужбі Комітету.

«Мережі мобільного зв’язку та інтернету, так само як і електроенергетика, є об’єктами критичної інфраструктури. Вони є компонентами сектору безпеки та оборони країни. Вузли зв’язку та енергетична інфраструктура знищуються окупантами не лише, щоб бодай якось вплинути на розвиток подій на фронтах, а й для того, щоб вдарити по моральному духу цивільного населення.

Через енергетичний тероризм росії українці змушені сидіти без світла й зв’язку, оскільки без електроенергії нестабільно працює мобільний зв’язок та інтернет. Коли зникає світло та домашній Wi-Fi, користувачі масово переходять на мобільний інтернет. Зрозуміло, що через це мобільна мережа перевантажена. Саме тому швидкість мобільного інтернету знижується.

Базові станції мобільних операторів на акумуляторах працюють автономно кілька годин, а кожну з них до повного заряду потрібно заряджати від 24 до 48 годин. У нинішніх умовах зробити це неможливо через повторні вимкнення електроенергії.

Для рішення цієї проблеми оператори встановлюють генератори та докладають максимум зусиль, щоб надати громадянам послуги.

Тож давайте разом допоможемо їм у цьому! Для цього:

  • не зловживайте розмовами по мобільному телефону;
  • обмежте передачу і завантаження об’ємних файлів;
  • намагайтесь не дивитись відео на смартфоні;
  • вимкніть автозавантаження мультимедіа в месенджерах;
  • встановіть низьку якість відео в YouTube;
  • видаліть не критичні для вас додатки, які активно використовують батарею та завантажують оновлення.

Виконавши ці прості дії, операторам буде легше забезпечити надійний доступ до мобільного інтернету», — сказано у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.