Головна Новини України та Світу У Lifecell розповіли про причини збоїв з інтернетом та звернулися з проханням...

У Lifecell розповіли про причини збоїв з інтернетом та звернулися з проханням до абонентів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Під час віялових чи екстрених відключень навантаження на мережу оператора значно зростає через те, що користувачі переходять із фіксованого інтернету на мобільний.

Про це представник Lifecell Ніна Ломакіна розповіла UBR 17 листопада.

“Тому ми просимо наших абонентів у такі періоди зменшити споживання мобільного інтернету та мінімально навантажувати мережу під час відключень – не качати важкі файли, не дивитися відео на YouTube, щоб батареї довше тримали заряд, і всі абоненти за потреби могли бути на зв’язку та додзвонитися у екстрені служби”, – сказала вона.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ломакіна додала, що якщо відбувається прогнозоване відключення чи короткострокова відсутність живлення, мобільна мережа автоматично переходить на резервні джерела та продовжує працювати. Однак стабільність роботи мережі залежить від тривалості та масштабів відключення електроенергії. Якщо живлення відсутня тривалий час на значній території, то оператору досить складно забезпечити роботу всього обладнання на автономному харчуванні.

“Базові станції lifecell оснащені резервними акумуляторними батареями, які автоматично включаються, коли централізовано припиняється електроживлення. У середньому вони здатні забезпечувати автономну роботу базової станції від двох до п’яти годин після відключення електроенергії за умови повної зарядки”, – розповіла експерт.

При цьому повторні відключення протягом дня також істотно впливають на доступність зв’язку. Якщо акумулятор витратив свій заряд, необхідно для підзарядки тривалий час. Акумуляторні батареї заряджаються досить довго, а швидко розряджаються.

Після того як акумуляторна батарея розряджається, обладнання підключається до генератора, кількість яких, на жаль, обмежена. Тому при тривалій відсутності електрики робота базових станцій залежить від наявності генератора, а також палива для його заправки і можливості його поповнювати до моменту, поки не будуть налагоджено електромережі”, – сказала PR-експерт відділу корпоративних комунікацій компанії “Лайфселл”.

Ломакіна зазначила, що повна зарядка – це 12 годин. Тому через періодичність вимкнень ситуація з наданням послуг мобільного зв’язку ускладнюється. Через те, що світло вимикають, наприклад, кожні чотири години, станція не встигає підзарядитися і відповідно наступного разу, коли відключають живлення, вона може працювати недовго.

Зазначається, що lifecell постійно намагається збільшувати кількість батарей на технологічних майданчиках та встановлювати генератори, оперативно довозити паливо для їхньої безперебійної роботи, щоб люди мали змогу виходити на зв’язок за будь-яких умов. Крім того, кілька тижнів тому lifecell почав тестувати харчування від сонячних батарей, щоб зробити обладнання більш автономним на випадок блекаутів.

“Також ми звертаємося до міжнародної спільноти з проханням допомогти українським мобільним операторам під час війни та надати акумулятори та генератори для забезпечення безперебійної роботи мобільного зв’язку”, – розповіла вона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: