В Ізраїлі почалися випробування найновішої автоматичної САУ Sigma калібру 155-ммм

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

ЦАХАЛ приступив до тестування нових автоматичних САУ Sigma натовського калібру. Артилерійська установка має досить високий рівень автоматизації. За бойовою потужністю Sigma можна порівняти з чотирма установками M109. На озброєнні ізраїльської армії перебувають 600 одиниць САУ M109.

З опублікованого в Twitter-акаунті ЦАХАЛ повідомлення випливає, що Sigma способу самостійно підбирати боєприпаси для ураження цілей. Процес надсилання снарядів у ствол артилерійської установки повністю автоматизований. Під час стрілянини члени екіпажу можуть перебувати у кабіні. За бажання артилерійську установку можна перевести в ручний режим роботи.

САУ Sigma було розроблено інженерами компанії Elbit Systems. Контракт із нею ЦАХАЛ уклав ще 2019 року. Його сума склала 125 млн. USD. Артилерійська зброя була змонтована фахівцями ізраїльської компанії на шасі виробництва Oshkosh Defence. Воно має колісну формулу 5×5.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Технічні характеристики Sigma тримаються у секреті. Все, що про неї відомо, то це калібр. Установка призначена для відстрілу 155 мм боєприпасів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.