З пошуку Google тепер можна прибрати особисту інформацію

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google почав просувати інструмент для видалення інформації, що персонально ідентифікується, з результатів пошуку. Що дивно, тому що компанія до цього чинила опір індивідуальній модерації пошукового контенту, за винятком матеріалів, що широко шкідливі або порушують авторські права.

Але чи працюватиме це для вас чи ні, залежить від багатьох факторів, повідомляє Ars Technica. Ви можете не одразу отримати доступ до нового процесу видалення. Однак, якщо ви маєте такий доступ, врахуйте, що ця функція не призначена для “негайної дії” – Google розглядає кожен такий запит “кілька днів”.

У повідомленні Google про цей інструмент зазначається, що “з початку наступного року” ви зможете регулярно запитувати сповіщення про появу вашої персональної ідентифікаційної інформації (PII) у нових результатах пошуку, що дозволить швидше повідомляти про неї та потенційно видаляти. Google також зазначає, що видалення вашої інформації з пошуку Google “не видаляє її з Інтернету”. Іншими словами, якщо Google бачить сторінку з вашою інформацією, інші пошукові сайти можуть її побачити.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.