Переданий ЗСУ комплекс IRIS-T існує в єдиному екземплярі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Німеччина передала ЗСУ модернізований комплекс IRIS-T. У такій версії його випустили в єдиному екземплярі. У жодної армії світу нічого схожого немає. Про це під час виступу в телеефірі «Суспільного» повідомив Юрій Ігнат із ЗС ЗСУ.

За його словами, німецька система ППО може похвалитися наявністю потужного радара. IRIS-T функціонує автоматично. За рахунок цього можливість помилки через людський фактор зведена до нуля. Німецький комплекс здатний перехоплювати повітряні цілі у радіусі 40 кілометрів від себе.

Говорячи про результати роботи IRIS-T в Україні, Ігнат наголосив, що вони досить непогані. Поставлений німцями комплекс дозволяє вирішувати конкретні завдання.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Минулої суботи окупанти запустили 37 крилатих ракет. Більшість вдалося перехопити, зокрема з допомогою IRIS-T. Після масованої ракетної атаки Михайло Подоляк звернувся до уряду Німеччини з проханням надати ракети для комплексу IRIS-T. За словами чиновника, їхня витрата дуже висока. Ракети необхідно передати ЗСУ якнайшвидше. Рахунок триває буквально на дні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.