Майже 42% користувачів не зможуть перейти на Windows 11

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У мережі з’явилася статистика, зібрана компанією Lansweeper з 27 млн. робочих комп’ютерів під управлінням Windows. Згідно з отриманими даними, Windows 11 встановлена ​​на дуже малій кількості комп’ютерів. Але примітно інше: 42% не оновлюються через одну причину, що робить перехід на Windows 11 неможливим.

Згідно зі статистикою, 42% пристроїв нездатні оновитися через апаратну несумісність: вони просто не потягнуть Windows 11. Роком раніше цей показник був на позначці 57,26%. Головний бар’єр до апдейту – нестача ОЗП (71,5%), друга причина – відсутність підтримки материнською платою чіпа TPM або нездатність процесора імітувати його роботу (14,66%). Інші причини (13,84%) у статистиці не наводяться.

За словами експертів галузі, найбільше на показники впливає технопарк підприємств: магазинів, промислових компаній, державних служб. Керівництво організацій рідко оновлює комп’ютери, а з урахуванням поточних проблем з поставками очікувати на виправлення ситуації не доводиться. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Однак, частка Windows 11 продовжує збільшуватися. У січні минулого року ОС була встановлена ​​лише на 0,25% пристроїв, тоді як у квітні цей показник досяг 1,44%, а зараз загальна частка комп’ютерів на Windows 11 складає 2,61%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.