Названа валюта яку варто негайно продати

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Євро перебуває під тиском незалежно від того, що відбувається із гривнею. Нагромадження в євро тануть і їх варто частково позбавлятися вже зараз.

Нагромадження в євро тануть

Заощадження в євро тануть через ослаблення цієї валюти, тому від неї варто частково відмовлятися. Про це розповів UBR.ua аналітик компанії “Центр біржових технологій” (ЦБТ) Максим Орищак.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«Зміна ставки ФРС США, по суті, впливає на інвестиційні настрої у світі. Валюти країн, що розвиваються, знаходяться під тиском в той момент, коли Америка підвищує ставку. І зараз, як відомо, у світі євро впав нижче за паритет саме з цієї причини», — констатує аналітик.

У парі долар/євро сталося несподіване

За його словами, у традиційній парі долар/євро стався несподіваний перекіс, і європейська валюта стала дешевшою за американську, тому в Україні зараз курс продажу долара наприкінці вересня на чорному ринку становить 42-42,6 гривень/$, а за євро дають 40- 40,70 грн.

Динаміка й надалі не зміниться

«Такого раніше не було, але наразі динаміка не зміниться. Євро як валюта буде під тиском незалежно від того, що відбувається з гривнею. Тому накопичення в євро зараз тануть і їх варто частково позбутися на користь самої гривні та долара США», — радить Максим Орищак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.