Названі найнадійніші банки в Україні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
В Україні виник ризик неповернення частини кредитів банкам через воєнні дії. Це може створити проблеми у певної кількості фінансових установ, проте у випадку з держбанками загрози немає, оскільки докапіталізацію за потреби проведе уряд. Про це пише Оглядач.
Проблему з активами визнають і у Національному банку. Однак це не означає, що системний банк, у якого виникнуть проблеми, відразу визнаватимуть неплатоспроможними. Регулятор розробляє програму докапіталізації.

Найзахищеніші банки

Хто зараз емоційно відреагував на законопроект, згадайте, що ми знайшли можливість зберегти свої емоції наприкінці лютого-березня. Наші банки вистояли. Зрозуміло, що є дискусії щодо якості активів. Але з цих питань НБУ прийматиме рішення після закінчення бойових дій, коли ми розумітимемо терміни відновлення економіки», — розповів член Ради НБУ Василь Горбаль.
Він також додав: якщо банк належить державі або держава має частку в банку, то питання докапіталізації вирішуватиме уряд.
Мова йде про:
  • ПриватБанк,
  • Ощадбанк,
  • Укргазбанк,
  • Укрексімбанк.
Ці установи, вважає Горбаль, є найбільш захищеними.
“Якщо буде потреба капіталу, держава прийматиме ці рішення без того, щоб турбувати вкладників”, – пояснює Горбаль.

Банкрутства не буде

На думку Горбиля, нагнітання ситуації та інформації про те, що банки нібито готують до банкрутства, завдає шкоди фінансовій системі України.
Комусь вигідно створити паніку та змусити українців повірити, що попереду — банкопад.тПроте водночас слід оцінювати ризики. На момент воєнного стану ухвалено закон, згідно з яким весь розмір депозиту на 100% застрахований Фондом гарантування вкладів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.