Кожна друга програма Google Play збираює і передає дані користувачів

Експерти компанії Incogni, яка займається питаннями конфіденційності, з’ясували, що близько 55% додатків, розміщених у Google Play, збирають і передають дані користувачів. Причому чим додаток менш відомий, тим більше такий продукт збирає даних.

Виявилося, що серед 1 тисячі вивчених експертами додатків, більше половини з них збирає дані та відправляє на свої сервери. Безкоштовні програми у 7 разів частіше збирають персональну інформацію порівняно з платними, а менш відомі – у 6 разів частіше, ніж популярні.

У топ-3 зі збору даних потрапили програми соціальних мереж, бізнес-і програми для покупок. А найбільше користувальницькою інформацією ділилися програми, пов’язані з шопінгом, бізнесом та доставкою продуктів.

Примітно, що техногіганти збирають найбільшу кількість даних, причому Facebook — не є лідером у стеженні за користувачами.

Зазначається, що половина перевірених додатків не заявляє про шифрування даних, що передаються. При цьому 5% розробників зізнаються, що навіть не включають цей пункт забезпечення безпеки до своїх додатків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.