ПриватБанк продає валюту дешевше, ніж в обмінниках

ПриватБанк запустив послугу, за допомогою якої українці зможуть купувати онлайн валюту зі своїх гривневих карт. Ця послуга вже доступна у мобільному банкінгу та веб-версії Приват24. Щоправда, скористатися нею клієнт може тільки якщо виконає певні умови.

По перше

Придбати валюту в Приваті онлайн українці можуть лише в обмеженій кількості. Ліміт складає 50 тис. грн. в еквіваленті на місяць. Цю межу встановив не сам ПриватБанк, а Національний банк України у своїй ухвалі ще на початку серпня.

Таким чином клієнт Привату за місяць може придбати близько $1300. Адже конвертація здійснюється за картковим курсом, який у державному банку зараз становить 37,45 грн/$. Таку суму українці зможуть придбати і в євро, оскільки курс на продаж обох цих валют у Приваті зараз однаковий.

По-друге

Куплену валюту не вдасться зняти одразу. Крім ліміту на суму НБУ ввів також правило щодо обов’язкового розміщення придбаної онлайн валюти на депозиті. Тож клієнти Привату отримати свої гроші зможуть щонайменше за три місяці. Саме таким є мінімальний термін депозиту для покупців валюти.

Є й хороша новина .

Поки долари чи євро зберігатимуться у банку, їхня сума збільшиться, адже відсоток на валютні вклади у Приваті зараз становить 0,01%.

Придбати валюту під депозит клієнти Привату можуть за допомогою веб-версії Приват24 або скориставшись мобільним банкінгом. Але оскільки послуга тільки з’явилася, програму Приват24 спочатку потрібно буде оновити до останньої версії.

Нагадаємо, що придбати валюту із подальшим розміщенням на депозити Нацбанк дозволив уже близько двох місяців тому. Деякі українські банки відразу ж підхопили ініціативу та дозволили своїм клієнтам купувати долари та євро онлайн. В тому числі:

  • А-Банк,
  • монобанк,
  • ОТП,
  • Таскомбанк,
  • Укрексімбанк,
  • Укргазбанк.

У Приваті довго не хотіли запроваджувати нову послугу і зважилися на цей крок лише зараз.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.