Америка випробувала розвідувальні дрони з 5G. Які результати?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанії Lockheed Martin і Verizon провели експерименти з безпілотниками з підтримкою 5G та корисними навантаженнями для розвідки та розвідки, про це повідомляє Defense News.

Дві компанії заявили, що вони змогли безпечно обмінюватись та аналізувати дані в реальному часі та іншу інформацію, отриману роєм безпілотників через бездротові мережі п’ятого покоління, як приватні, так і громадські.

“Ми продемонстрували, що технологія 5G може допомогти Міністерству оборони (США) краще виявляти та націлювати на противника кошти у військовому середовищі”, – сказав Ден Райс, віце-президент за програмами 5G.MIL компанії Lockheed. “Ця технологія виявила та геолокалізувала малопотужні радіочастотні сигнали, які противники можуть використовувати для зв’язку, виявлення або глушення”. Він вважає, що поєднання маневрених безпілотників, зв’язку 5G та можливостей ISR може бути використане практично у будь-якому бою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Додаткові, складніші випробування очікуються у листопаді. За словами Райса, попередні випробування були зосереджені на наземних цілях, але мета полягає в тому, щоб перейти до сценарію “повітря-повітря”, де будуть виявлені та відстежені мобільні повітряні засоби.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.