ЄС днями може заборонити усі крипто-платежі з РФ

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Новий пакет санкцій може містити заборону на всі крипто-переклади з РФ
  • У російських соцмережах з цього приводу розпочалася паніка
  • Багато хто радить виводити гроші з Binance та інших зареєстрованих у ЄС бірж

Євросоюз швидко реагує на фейкові референдуми в окупованих регіонах України. Вони готують новий пакет санкцій. Інсайдери повідомляють , що серед іншого тут буде повний бан на операції у криптовалютах. Тобто громадянам РФ можуть заборонити здійснювати будь-які платежі на крипто-гаманці з ЄС.

Це правило мають виконувати всі компанії, зареєстровані в Євросоюзі. У тому числі й Binance.

Повну інформацію про пакет ще не опубліковано, оскільки санкції ще потрібно узгодити з країнами-членами Європейського Союзу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У квітні ЄС обмежив російські перекази на європейські криптогаманці — не більше ніж 10 000 євро. Такий захід мав зупинити виведення великих сум олігархами в обхід санкцій. Нові заходи означають, що тепер ця цифра зменшиться до нуля.

Тим часом Кремль заявив, що з 2023 року почне використовувати цифровий рубль у розрахунках із Китаєм. Такими діями вони розраховують зменшити домінування американського долара в міжнародній торгівлі. Експерти скептично ставляться до таких планів із низки причин. Але в будь-якому разі цікаво буде спостерігати, яку роль криптовалюти відіграватимуть на цьому масштабному театрі світової війни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.