Новини України та Світу

Що Apple представить у жовтні? Mac, iPad Pro і не тільки

Share

За даними Bloomberg, цього року купертинівський IT-гігант може скасувати традиційну жовтневу презентацію. Замість повноцінного заходу нові Mac, iPad та інші пристрої покажуть у рамках прес-релізу вже наступного місяця. Розповідаємо, чого чекати від найближчих анонсів Apple.

MacBook Pro 14″ та 16″

Очікується, що дизайн ноутбуків наступного покоління майже не зміниться, ніж попередники. Дисплеї з діагоналлю 14 або 16 дюймів отримають підтримку технології ProMotion, а зверху залишиться виріз під веб-камеру FaceTime HD. За чутками, до нього можуть додати датчики TrueDepth для системи розпізнавання осіб Face ID.

Головним нововведенням пристроїв стане апаратна начинка – лептопи оснастять фірмовими процесорами M2 Pro та M2 Max. За словами журналіста Марка Гурмана, у майбутніх чіпсетах для професійної роботи наголошено на графічній складовій. M2 Pro отримає 18 чи 20 ядер GPU, залежно від модифікації. А M2 Max оснастять 30/38 графічними ядрами. При цьому в обидва процесори встановлять 12-ядерний CPU. Є ймовірність, що чіпсети збудують на новому 3-нм техпроцесі, якщо TSMC встигне підготувати свої потужності.

iPad 10,2″ (2022) та iPad Pro

Обновлять і лінійку доступних планшетів компанії, випустивши iPad 10,2″ десятого покоління. За наявними відомостями, апарат збереже кнопку Home з підтримкою Touch ID. Дисплей – LCD-панель з роздільною здатністю 2160×1620, підтримує Apple Pencil першого покоління. За продуктивність відповідає SoC Bionic з iPhone 12. Фронталку покращать: новий 12-мегапіксельний сенсор отримає підтримку функції Center Stage, а базову ємність накопичувача збільшать до 128 ГБ, USB-C порт, модулі 5G, Bluetooth 5.0 і Wi-Fi 6.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Серія флагманських планшетів поповниться двома моделями: iPad Pro 11″ та 12,9″. Старша конфігурація отримає дисплей miniLED, тоді як 11-дюймовий варіант обмежиться LCD-матрицею. Основою гаджетів виступить свіжий чіп M2, який до 35% швидше за M1 з попередніх моделей. Однією з фішок планшетів може стати зарядка MagSafe. Енергія передаватиметься через збільшений скляний логотип на задній панелі. Аксесуар оснастять посиленими магнітами для кращої надійності, а потужність збільшать у порівнянні з аналогами для iPhone.

Крім того, повідомляється про нові 4-контактні конектори на верхньому і нижньому торцях пристроїв. Швидше за все, вони потрібні для подачі живлення до аксесуарів, що підключаються до iPad Pro через роз’єм Thunderbolt/USB-C. Конфігурації пам’яті залишаться без змін: 128 ГБ, 256 ГБ, 512 ГБ, 1 ТБ, 2 ТБ.

Mac mini та Apple TV

Як і у випадку з ноутбуками, майбутній Mac mini отримає покращене залізо: ПК оснастять чіпсетом M2 Pro разом із 48 ГБ об’єднаної пам’яті. Початкова вартість очікується на рівні 1399 доларів. Також можливий анонс наступного покоління приставки Apple TV на процесорі A14 Bionic з 4 ГБ ОЗП. Актуальна модель Apple TV 4K функціонує на базі застарілого А12 разом із 3 ГБ оперативної пам’яті. Отже, апгрейд обчислювальних компонентів підвищить швидкодію аксесуара.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Apple
  • Останні записи

    Названо смартфони Samsung, які отримають OneUI 7. Поки що неофіційно

    Портал Gizmochina опублікував список гаджетів Samsung, які мають отримати Android 15 з новою оболонкою One…

    02.05.2024

    У мережі 6G передали дані зі швидкістю 100 Гбіт/с

    Консорціум компаній із Японії провів тестування першого у світі високошвидкісного бездротового пристрою для мереж стільникового…

    02.05.2024

    5 непотрібних функцій сучасних смартфонів, за які ми переплачуємо

    Ви коли-небудь замислювалися, чому одні смартфони дорожчі за інші ? Зрозуміло, що флагмани отримують покращену…

    02.05.2024

    Куо: Apple Watch Ultra майже не отримають апаратних оновлень цього року

    Трохи більше півроку тому аналітик ланцюжка поставок Apple Мінг-Чі Куо заявив, що шанси на запуск…

    02.05.2024

    В Україні готують законопроект про роботу Telegram, Tik-Tok і YouTube

    Влада України зможе вимагати від соцмереж блокувати той чи інший канал. «В Україні готують законопроект…

    02.05.2024

    Смартфони на Android скоро отримають новий спосіб керування налаштуваннями виведення звуку

    Схоже, Google працює над цікавою новою можливістю для користувачів Android – можливістю керування виведенням звуку…

    01.05.2024