Новини України та Світу

Усіх користувачів попередили: де-які сервіси “Київстар” можуть бути обмежені в роботі протягом тижня

Share

Один і найбільших мобільних операторів України “Київстар” попередив своїх абонентів про те, що продовжує покращувати свою внутрішню IT-інфраструктуру, а також інвестує у сучасні технології. Про це стало відомо із матеріалу, опублікованого на офіційному сайті оператора.

Отже, відбудеться завершальний етап масштабного оновлення систем та їх налаштувань у період з 30 вересня до 5 жовтня. Тому, у цей час у всіх абонентів оператора, незалежно від форм обслуговування, працюватимуть всі основні послуги зв’язку.

Однак протягом 30 вересня і 1-2 жовтня можливі тимчасові обмеження в роботі деяких сервісів. Це можуть бути нові заявки на підключення або відключення будь-якої послуги, перехід на інший тарифний план, перенесення номера в мережу іншого оператора, перевірка рахунку та інше. Щодо поповнення рахунку, то без обмежень дана послуга працюватиме до 22:00, 30 вересня. Тому всім абонентам порадили заздалегідь поповнити собі рахунки, щоб потім не виникло проблем через тимчасові перебої.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Офіційна позиція компанії:

Київстар продовжує покращувати свою внутрішню IT-інфраструктуру та навіть попри повномасштабну війну постійно інвестує в сучасні технології.
У 2021 році компанія розпочала масштабний проєкт із заміни частини систем на сучасне телеком-рішення від шведської компанії Ericsson.
Він проводиться у кілька етапів і має на меті покращити стабільність роботи мережі, посилити безпеку й захищеність систем та додати можливість
гнучко впроваджувати новий функціонал для кращого обслуговування клієнтів, швидше запускати затре-бувані сервіси тощо.
Тож, з 30 вересня по 5 жовтня Київстар планує завершальний етап проєкту з оновлення IT-систем та їхнього налаштування.
В цей час у абонентів Київстар усіх форм обслуговування (передплати, контракту та корпоративних клієнтів)
працюватимуть всі основні послуги зв’язку: мобільний та Домашній/Персональний інтернет; дзвінки в мережі, а також на номери інших операторів і на популярні напрямки за кордоном;
послуги у роумінгу в більшості країн світу.
Водночас упродовж 30 вересня та 1-2 жовтня можливі тимчасові обмеження в роботі де-яких сервісів (доступ обмежуватиметься поетапно). Серед них – нові заявки на підключення чи відключення додаткових послуг і тарифних планів, перехід на інший тариф, перенесення номеру в мережу іншого оператора – MNP (з 22:00 29 вересня), перевірка або поповнення рахунку тощо. Зокрема, поповнення рахунку без обмежень працюватиме до 22:00 30 верес-ня.
Проте абонентам та корпоративним клієнтам Київстар рекомендовано заздалегідь под-бати про поповнення рахунків, щоб це не збігалося з датами оновлення IT-систем.
Важливо: для розрахунків у безготівковий спосіб корпоративним клієнтам варто здійснити оплату до 28 вересня або вже з 3 жовтня. Клієнти передплати та контракту можуть попов-нювати свій рахунок у будь-якій формі до 22:00 30 вересня.
Більшість із сервісів, користування якими може бути тимчасово обмеженим, знову будуть повноцінно доступними з 3 жовтня, а деякі – по завершенню робіт. Зокрема послуга пере-несення номеру в мережу іншого оператора (MNP) працюватиме з 6 жовтня.
Київстар дякує своїм абонентам та корпоративним клієнтам за розуміння та перепрошує за тимчасові незручності – технічні фахівці компанії робитимуть усе можливе, щоб усі процеси мали якомога менший вплив на користування послугами оператора.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Відповідальна та цілеспрямована. Спокійна і витривала. Борець за справедливість. Сфера інтересів: технології, які змінять майбутнє.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Як зарядити телефон без електрики: 12 простих способів

    Тотальне вторгнення Російської Федерації та регулярні обстріли наших сіл і міст ворожими безпілотниками та ракетами…

    08.05.2024

    Е-кабінет для військовозобов’язаних запустять у червні: які дані у ньому будуть

    В Україні електронний кабінет військовозобов'язаного планують запустити на початку червня 2024 року. Про це повідомила заступниця голови Міноборони Катерина…

    08.05.2024

    Які смартфони Motorola мають отримати Android 15

    15 версія Android ще не вийшла, але автори порталу Gizmochina вже підрахували, які пристрої Motorola…

    08.05.2024

    Apple запатентувала конструкцію шарніру для складаного iPhone

    Ще у жовтні 2023 року Apple подала заявку на патент, який описує конструкцію шарніру для…

    08.05.2024

    iPod Nano з’явився в рекламі Apple, присвяченій ще тоншому iPad Pro

    Новий iPad Pro змістив iPod nano з позиції найтоншого пристрою в історії компанії Apple, і…

    08.05.2024

    Головна функція Galaxy 2024 раптово з’явилася на iPhone

    Компанія Google впровадила у свій iOS-додаток опцію швидкого пошуку інформації після того, як її презентували…

    08.05.2024