Усіх користувачів попередили: де-які сервіси “Київстар” можуть бути обмежені в роботі протягом тижня

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Один і найбільших мобільних операторів України “Київстар” попередив своїх абонентів про те, що продовжує покращувати свою внутрішню IT-інфраструктуру, а також інвестує у сучасні технології. Про це стало відомо із матеріалу, опублікованого на офіційному сайті оператора.

Отже, відбудеться завершальний етап масштабного оновлення систем та їх налаштувань у період з 30 вересня до 5 жовтня. Тому, у цей час у всіх абонентів оператора, незалежно від форм обслуговування, працюватимуть всі основні послуги зв’язку.

Однак протягом 30 вересня і 1-2 жовтня можливі тимчасові обмеження в роботі деяких сервісів. Це можуть бути нові заявки на підключення або відключення будь-якої послуги, перехід на інший тарифний план, перенесення номера в мережу іншого оператора, перевірка рахунку та інше. Щодо поповнення рахунку, то без обмежень дана послуга працюватиме до 22:00, 30 вересня. Тому всім абонентам порадили заздалегідь поповнити собі рахунки, щоб потім не виникло проблем через тимчасові перебої.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Офіційна позиція компанії:

Київстар продовжує покращувати свою внутрішню IT-інфраструктуру та навіть попри повномасштабну війну постійно інвестує в сучасні технології.
У 2021 році компанія розпочала масштабний проєкт із заміни частини систем на сучасне телеком-рішення від шведської компанії Ericsson.
Він проводиться у кілька етапів і має на меті покращити стабільність роботи мережі, посилити безпеку й захищеність систем та додати можливість
гнучко впроваджувати новий функціонал для кращого обслуговування клієнтів, швидше запускати затре-бувані сервіси тощо.
Тож, з 30 вересня по 5 жовтня Київстар планує завершальний етап проєкту з оновлення IT-систем та їхнього налаштування.
В цей час у абонентів Київстар усіх форм обслуговування (передплати, контракту та корпоративних клієнтів)
працюватимуть всі основні послуги зв’язку: мобільний та Домашній/Персональний інтернет; дзвінки в мережі, а також на номери інших операторів і на популярні напрямки за кордоном;
послуги у роумінгу в більшості країн світу.
Водночас упродовж 30 вересня та 1-2 жовтня можливі тимчасові обмеження в роботі де-яких сервісів (доступ обмежуватиметься поетапно). Серед них – нові заявки на підключення чи відключення додаткових послуг і тарифних планів, перехід на інший тариф, перенесення номеру в мережу іншого оператора – MNP (з 22:00 29 вересня), перевірка або поповнення рахунку тощо. Зокрема, поповнення рахунку без обмежень працюватиме до 22:00 30 верес-ня.
Проте абонентам та корпоративним клієнтам Київстар рекомендовано заздалегідь под-бати про поповнення рахунків, щоб це не збігалося з датами оновлення IT-систем.
Важливо: для розрахунків у безготівковий спосіб корпоративним клієнтам варто здійснити оплату до 28 вересня або вже з 3 жовтня. Клієнти передплати та контракту можуть попов-нювати свій рахунок у будь-якій формі до 22:00 30 вересня.
Більшість із сервісів, користування якими може бути тимчасово обмеженим, знову будуть повноцінно доступними з 3 жовтня, а деякі – по завершенню робіт. Зокрема послуга пере-несення номеру в мережу іншого оператора (MNP) працюватиме з 6 жовтня.
Київстар дякує своїм абонентам та корпоративним клієнтам за розуміння та перепрошує за тимчасові незручності – технічні фахівці компанії робитимуть усе можливе, щоб усі процеси мали якомога менший вплив на користування послугами оператора.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.