Екс-дизайнер Apple заявив, що фізичні кнопки зручніші за сенсорні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Джонні Айв, який раніше працював дизайнером в Apple, заявив, що фізичні кнопки значно зручніші за сенсорні. Фахівець розкритикував бажання компанії повністю перейти на нові технології, хоча старі й досі не зжили себе.

Айв є одним із творців плеєра iPod, з якого фактично і почалася історія портативних гаджетів від Apple. Він зазначив, що спочатку створював максимально ергономічний дизайн пристроїв, які були б легкі в управлінні і легко поміщалися в кишеню. Відсутність фізичних кнопок на нових iPhone звела його праці нанівець, тому що тепер користувачеві потрібно спочатку розблокувати смартфон, а вже після цього змінювати рівень гучності музики, що відтворюється.

У технології мультитач ховаються неймовірні можливості, але використовувати її скрізь нерозумно. Наприклад, в автомобілях це не просто не логічно, а й небезпечно. Сенсорні кнопки можуть несподівано вийти з ладу, а полагодити їх буде складніше, ніж звичайні. Люди продовжують залишатися фізичними істотами. Не думаю, що комусь простіше натиснути на сенсор, ніж просту кнопку, особливо якщо її функціонал не змінюється», – розповів дизайнер.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Джерела Apple раніше повідомляли, що в наступному поколінні смартфонів компанія планує повністю відмовитися від фізичних кнопок. Зараз на корпусах пристроїв 14 покоління є лише кнопка включення, а перемикач гучності замінений сенсорний.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.