Коли і як користуватися безкоштовним роумінгом від Київстар, lifecell і Vodafone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

14 вересня голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн завила, шо Україні час стати частиною європейської вільної роумінгової зони. Адже це в інтересах українців, що зараз перебувають у 27 країнах Європи. Проте, мобільні оператори зазначили, що інтеграція буде тривати досить довго. Тому, нам потрібно мати терпіння, адже безкоштовний роумінг надасть нам можливість користуватись мобільними послугами за кордоном за домашніми цінами. Проте, Петро Чернишов, експрезидент українського оператора «Київстар», додав, що потірбно дотримуватись політики чесного користування, за якою користувачу потрібно періодично повертатися до рідної країни.

Такі обмеження були створені для того, аби попередити за кордоном картковий туризм. Щоб хитрі не купляли дешеві SIM-карти та не користувались ним в дорогій країні. До того ж, роумінг це всього додаткова опція, і існує вона не у всіх тарифах оператора.

Отже, хоч уряшення вже ухвалене, проте чекати доведеться не мало. Адже для цього нкоьхноо адаптувати реалії українського телеком-ринку до європейських умов. Однією з перешкод є значна різниця в середніх чеках за мобільний зв’язок. Інші оператори теж не називають конкретних термінів – процедуру мають узгодити з європейським та українським регулятором НКРЗІ.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.