Google закриває половину внутрішніх проектів і увільняє частину співробітників

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В руки зарубіжних журналістів попало власне письмо Google для співробітників компанії. Згідно з цим документом, техногігант має намір закрити половину проектів власного «інкубатора» Area 120. У своєму посланні глава компанії Сундар Пічаї зазначив, що таке рішення обумовлено стремленням підвищити ефективність роботи Google.

За даними мережевих джерел , Google вже підтвердила свої результати, проінформувавши співробітників підрозділу Area 120. Раніше команда відділу працювала над 14 проектами, тепер їх число скоротилося до півтора. Більш того, Сундар Пічаї заявив про можливе скорочення чисельності персоналу. Зокрема, це коснется тех співробітників, які проекти закрили. Інакше було запропоновано знайти нову роботу в структурах Google до кінця січня 2023 року, вони ризикують бути вивільненими.

Недавно топ-менеджер повідомив в інтерв’ю CNBC, що хоче зробити компанію «на 20% більш ефективною». Глава Area 120 Еліас Роман повідомив журналістам, що подразделение сосредоточивается на розробках, пов’язаних зі штучним інтелектом. Про відмінених проектах майже нічого не відомо — один із них, за слухами, був сервісом Qaya, призначеним для створення інтернет-магазинів. Які саме розробки тепер стали пріоритетними, Google не уточнила.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.