Скільки коштують нові iPhone 14 в Україні

Ось і відбулася чергова презентація Apple, на якій купертинівці представили оновлену лінійку iPhone 14. Серйозних відмінностейне зазнав базовий iPhone – вилитий iPhone 13, а ось інші моделі, включаючи iPhone 14 Plus, стали помітно кращими. Читачінашого Телеграм-чату всю ніч обговорювали не тільки характеристики, а й можливі ціни на новинки — в основному багато хто припускав, що вартість iPhone 14 буде настільки надхмарною, що смартфон від Apple перетвориться на справжню розкіш. Виявилось, це не так. Розповідаємо, яку ціну на нього поставила Apple і скільки iPhone 14 буде коштувати у нас.

Коли почнуться продажі iPhone 14

Зазвичай Apple призначає єдиний день старту продажів нових iPhone: це означає, що всі смартфони будуть доступні на полицях магазинів одночасно, якщо раптом ви не оформили попереднє замовлення. Цього року традиція порушена: мало того, що попереднє замовлення буде доступне з 9 вересня, так ще й усі моделі iPhone 14, крім iPhone 14 Plus, надійдуть у продаж лише з 16 вересня! Особисто я не пригадаю, коли між попереднім замовленням і стартом продажів була б різниця в 7 днів. Нагадаю, минулого року попереднє замовлення було доступне з 22 вересня, а продажі почалися 24 вересня.

З усієї лінійки виділяється iPhone 14 Plus, щоправда, не тільки тим, що вона новачок, а тим, що почне продаватися набагато пізніше за інших – з 7 жовтня. Загалом це не новина: інсайдери повідомляють , що навіть оформивши його на замовлення, користувачі почнуть отримувати його пізніше, тому що весь упор зроблений на те, щоб заповнити прилавки Apple Store – дефіцит компонентів, порушення логістичних ланцюжків ікарантин на заводах у Китаї є.

З іншого боку, це терпимо: Apple не підняла ціни на свої пристрої, залишивши їх на торішньому рівні. Ось як вони виглядають.

  • iPhone 14 – 799 доларів.
  • iPhone 14 Plus – 899 доларів.
  • iPhone 14 Pro – 999 доларів.
  • iPhone 14 Pro Max – 1099 доларів.

Скільки коштує iPhone 14 в Україні

Після презентації Apple і до ранку аналітики пророкували абсолютно різні, місцями нечувані ціни на iPhone 14 в Україні. На їхню думку, базовий iPhone 14, який мало чим відрізняється від iPhone 13, коштуватиме приблизно 50 тисяч гривень, а ціна на топовий iPhone 14 Pro Max досягатиме 100 тисяч гривень!

Насправді все виявилося набагато краще. eStore.ua відкрив попереднє замовлення на iPhone 14 за цілком демократичними цінами. У всякому разі, навіть на хвилі хайпа на старті продажів вони виглядають досить прийнятно.

  • iPhone 14 – від 42 999 грн.
  • iPhone 14 Plus – від 49 999 грн.
  • iPhone 14 Pro – від 55 999 грн.
  • iPhone 14 Pro Max – від 61 999 грн.

Ви здивуєтеся, але це практично ті ж ціни, що й рік тому.

Умови попереднього замовлення цілком прийнятні: є і гарантія на 12 міс, і повернення грошей, якщо внесли 100-відсоткову передоплату, і кешбек 2%. Навіть ціна не зміниться в момент отримання: тобто скільки внесли, стільки й потрібно — переплат немає.

Втім, це лише стартові ціни, тож треба чекати. Не сумніваюся, що вже до офіційного початку продажів у всьому світі, iPhone 14 з’явиться на полицях українських магазинів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.