НБУ ввів обмеження на перекази та зняття готівки з карт та рахунків

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

НБУ запровадив обмеження на перекази та зняття готівки на весь період дії військового стану в Україні. Це було зроблено для того, щоб українці, які мають великі суми на банківських рахунках, не почали масово виводити кошти.

Валюту не зняти у будь-якому випадку

Обмеження діють як зняття коштів з карт, і отримання грошей у касах банків. Так, сьогодні в касі українського банку можна отримати максимум 100 тис. грн на день. Про це фінустанову потрібно заздалегідь попередити, щоб у касі були на той момент, коли ви прийдете, гроші. Що ж до зняття валюти з рахунків, то тут виникають проблеми. Багато банків неохоче віддають клієнтам валюту, навіть за попереднім замовленням, посилаючись на те, що готівкової валюти в банку нібито немає.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Черги у банкоматів

У різних банків діють різні обмеження зняття коштів у банкоматах.

  • Так, у банкоматі ПриватБанку можна зняти максимум 15 тис. грн з картки іншого банку (з картки свого банку діють вищі ліміти) та 100 тис. грн в еквіваленті в іноземній валюті. У касах супермаркетів клієнти ПриватБанку можуть зняти до 6 тис. грн. за раз, а за кордоном у банкоматах — 12,5 тис. грн. на тиждень.
  • Клієнти Monobank можуть знімати з карток будь-які суми, але при знятті готівки з гривневої картки з клієнтів зніматиметься комісія 0,5%.
  • У банкоматах Ощадбанку клієнти можуть зняти за раз не більше ніж 10 000 грн.
  • У банкоматах Укрсиббанку клієнти також можуть знімати 10 тис. грн. на день, а власники VISA Gold — 50 000 грн. У відділеннях ліміт на зняття для всіх клієнтів становить 200 тис. грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.