Google може заблокувати VPN-програми

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Частина VPN-програм та анонімних браузерів можуть відключити через блокування реклами. Нове правило Google набуде чинності з 1 листопада 2022 року.

Про це повідомляє портал SecurityLab. Відповідно до нової політики GooglePlay VPN-програми не повинні втручатися в показ реклами або блокувати її, впливаючи на монетизацію сайтів. Також під загрозою будуть анонімні браузери типу DuckDuckGo.

Згідно з новими правилами, лише програми, що використовують Android VPNService та функціонують як VPN, можуть відкрити безпечний тунель на рівні пристрою для віддаленої служби. Вони не відключають рекламу, що внаслідок принесе збиток власникам сайтів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім того, подібні заходи націлені на зниження кількості VPN-сервісів, які збирають дані користувача, і для запобігання шахрайству з рекламою.

Згідно з новими правилами, розробники будуть зобов’язані:

  • Заявляти про використання служби VPN у списку своїх програм у Google Play
  • Шифрувати дані, що надсилаються з пристрою на кінцеву точку VPN
  • Дотримуватись правил для розробників, особливо ті, які стосуються шахрайства з рекламою, дозволів та шкідливих програм.

Розробники VPN-програм відзначають, що нова політика Google негативно вплине на роботу сервісів, що забезпечують конфіденційність. За словами Google, блокуванню підлягають ті програми, які використовують VPN для відстеження даних або перенаправляють трафік, щоб заробляти гроші на рекламі. Однак ці правила також застосовуються до програм, які використовують службу VPN для локальної фільтрації трафіку на пристрої.

Одним із таких Android-додатків є браузер DuckDuckGo. Він створює локальну службу VPN, щоб захист від відстеження програм блокував підключення до сервера відстеження.

У результаті браузери, які використовують VPN для блокування трекерів, такі як DuckDuckGo та Jumbo, можуть стати жертвою нової політики Google, яка набуде чинності з першого листопада 2022 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.