Новий вірус навчився красти листи з пошти Gmail

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Хакери з іранського угруповання Charming Kitten почали використовувати «хитрий» вірус Hyperscrape для віддаленого стеження користувачів облікових записів Gmail, Microsoft і Yahoo!.

Для завантаження вірусу в пошту жертви хакери спочатку зламують обліковий запис, а потім уже встановлюють зловред, який швидко отримує виняткові права в системі і стежить за всією кореспонденцією.

Якщо служба безпеки сервісу надсилає користувачеві попередження про підозрілу активність в обліковому записі, вірус перехоплює ці листи, залишаючи жертву в невіданні.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

До того ж Hyperscrape постійно перевіряє всі листи, завантажує їх всю інформацію, а потім знову позначає їх як непрочитані.

Від такого стеження постраждало вже кілька десятків користувачів сервісів Gmail, Microsoft Yahoo!.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.