Які нові можливості може надати ЗСУ високоточний снаряд Vulcano

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Високоточні та артилерійські системи ураження вже давно домінують у світових трендах розробки озброєнь та бойових дій. Залп снарядів із системи залпового вогню або артилерійської установки раціонально і практично використовувати для ураження великих площ або нагромаджень техніки.

Високоточні снаряди і ракети повинні використовуватися для індивідуального ураження життєво важливої ​​техніки, управління штабами або матеріально-технічними складами. Снаряд являє собою високоточний Vulcano, розроблений німецьким виробником зброї Diehl Defense у співпраці з італійським холдингом Leonardo. Вони стверджують, що для кожного його попадання не потрібно враховувати розкид уламків, щоб вразити ціль.

Основними особливостями снаряда Vulcano є збільшена дальність пострілу снаряда при пострілі з гармати калібру 155 мм і дуже висока точність стрільби – до 1 метра. 30 км можна вважати нормою для активних реактивних снарядів для 155-мм гармат, але вони більш ніж втричі перевищують дальність польоту – до 70-80 км.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для стрільби з Vulcano Precision Projectile потрібен ствол довжиною 52 калібру. Так, наприклад, німецький PzH 2000, французький Kaiser або польський Krab можуть використовувати такі боєприпаси, але різні модифікації американського «Паладина» M109 не зможуть досягти такої дальності та точності (гармати M284 мають ствол 39 калібру).

Належна дальність польоту (70-80 км) і точність (до 1 метра) снаряда «Вулкано» обумовлена ​​меншою вагою в порівнянні з іншими снарядами цього калібру і можливістю вражати ціль за допомогою високоточної зброї. система за допомогою координат GPS.

Насправді сам снаряд має діаметр менше 155 мм, і через керовану конструкцію хвоста його потрібно упаковувати до такого розміру. Можлива точність і дальність стрільби відповідають снарядам систем РСЗВ і HIMARS для цієї дальності застосування, але для стрільби снарядом Vulcano потрібна самохідна артилерія і тому більше, ніж американська РСЗВ. Тому саме цей снаряд поповнює арсенал високоточної армії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.