Відомо, як ЗСУ можуть запускати ракети HARM без американських винищувачів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Журналіст північноамериканського видання The Drive розповів, як українська армія стріляла протирадіолокаційними ракетами HARM. Для цього потрібні американські винищувачі, які не стоять на озброєнні збройних сил. Водночас українська сторона активно використовує надані Пентагоном ракети AGM-88 для знищення російських систем ППО.

Джерела видання повідомили, що українським інженерам вдалося інтегрувати американські ракети в радянські винищувачі МіГ-29. Щоб виправдати це твердження, американські журналісти опублікували фото, на якому зображена ракета HARM, захоплена під крилом радянського МіГ-29.

Ракета AGM-88 HARM під крилом винищувача МіГ-29

Варто зазначити, що для утримання та скидання американських ракет недостатньо встановити пілони на крила. Для їх запуску з МіГ-29 довелося інтегрувати спеціальне програмне забезпечення в бортові системи літака. Швидше за все, це завдання вдалося вирішити за допомогою американських фахівців.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ракети HARM дозволяють вражати засоби ППО на відстані до 150 км. За кілька днів після доставки Пентагоном протирадіолокаційної ракети збройні сили знищили понад 17 систем ППО противника. Виявляється, вони їх «не бачать». До речі, за допомогою АГМ-88 було знищено комплекс С-300, який обстрілював Миколаїв з Херсонської області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.