У супермаркетах АТБ поменшало продуктів харчування. З прилавків зникають дефіцитні товари

У популярному українському супермаркеті «АТБ» ціни на сіль, соду та цукор суттєво не змінилися. Однак із асортиментом цих дефіцитних товарів намітилися проблеми. Він сильно збіднів.

Про це свідчать результати моніторингу асортименту та цін на товари в АТБ, зробленого порталом minfin.

Станом на кінець тижня, що минув, ціни на ці товари залишилися практично незмінними. Проте колишнього розмаїття немає. По кожному з цих дефіцитних товарів є не більше двох-трьох позицій.

Сіль

Сіль у «АТБ» представлені трьома позиціями. Причому дві з них – морська сіль «Своя лінія» в упаковках різної ваги – 0,5 та 1 кг. А ось найбільш популярної і нині найдефіцитнішої кам’яної солі на сайті цього рітейлера немає. Натомість є рожева гімалайська сіль у 200-грамовій упаковці.

  • Вартість кілограмового пакування «Своєї лінії» складає 27,90 грн.
  • Така ж сіль у розфасовці по півкіло коштує 16,60 грн.
  • А за 200 грамів “Гімалайської рожевої солі” хочуть 23,90 грн.

Сода

Харчова сода в АТБ представлена ​​лише однією позицією – 500-грамовою упаковкою власного виготовлення. Вартість такого пакування 33.70 грн за півкіло.

Цукор

Цукор представлений двома видами цього товару:

  • «Цукровий пісок», упаковка 1 кг – по 31,30 грн
  • «Цукор пресований», упаковка 0,5 кг – за 24,40 грн.

Очевидно, вибір невеликий. Асортимент виглядає “тривожно”. Поки що ціни сильно не зростають, але покупцям потрібно звернути увагу на цю групу товарів. Схоже, знову намічається дефіцит, а потім і ціни полетять галопом вгору.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.