Новини України та Світу

Росіяни видають роботів з AliExpress за власну військову розробку

Share

У РФ відкрився форум “Армія-2022”. На ній демонструється «новітня» російська зброя. Напередодні з одним із «Останніх досягнень» ознайомили гостей святкового заходу. Ми говоримо про робота-собаку з гранатометом, встановленим на спині.

Робота, представленого на форумі, пропагандистські ЗМІ назвали «Роботокомплекс М-81». Вони стверджують, що його можна використовувати для стрільби по мішенях і транспортування зброї. Комплекс розроблений інженерами АТ «Інтелект Машин».

Журналіст звернув увагу на тіло робота, вкрите чорною тканиною. У зв’язку з цим підозрюють його російське походження. Виявляється, вони виправдані. Ще одним російським «аналогом» виявився китайський робот-пес Dog виробництва Unitree Robotics. Він продається на AliExpress за 3905 доларів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Під час презентації робота було заявлено, що автономність його роботи становить чотири години. Ніби він міг рухатися в просторі зі швидкістю 17 км/с. Відповідно до специфікації Dog, робот-собака може працювати до 30 хвилин на одному заряді. При цьому його максимальна швидкість становить 5 км/год.

Робот-собака далекий від технологічно відсталої Росії, яка намагається розробити його як свою першу китайську розробку. Минулого тижня інноваційний кластер «Сколково» продемонстрував російський «єдиноплатник» Repka, який покликаний замінити іноземний комп’ютер Rasperry Pi. Як виявилося, «російська розробка» — одноплатний комп’ютер Nano Pi K1 Plus, зібраний у Китаї та доступний на AliExpress.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Xiaomi та Google терміново оновлюють програмне забезпечення через проблеми у смартфонах

    ІБ-компанія Oversecured виявила проблеми в Android -додатках від Xiaomi та Google Android Open Source Project (AOSP), що впливають на користувачів по…

    03.05.2024

    Названо моделі Google Pixel, які не отримають оновлення до Android 15

    Стало відомо, коли може початися розповсюдження Android 15 на пристрої Google Pixel і які моделі…

    03.05.2024

    Названо найкращі смартфони за співвідношенням ціни та якості за версією AnTuTu

    Фахівці бенчмарку поділилися своїм баченням найзбалансованіших смартфонів одразу у чотирьох категоріях, починаючи від бюджетників та…

    03.05.2024

    Apple зменшить ще одну деталь iPhone 16

    Якщо вірити представленим знімкам, компанія змінила систему бездротової зарядки. Про це пише портал 9To5Mac, посилаючись…

    03.05.2024

    Виробництво OLED-панелей для iPad Pro призведе до змін iPhone 16

    Перехід на OLED в iPad - це те, над чим уже багато років працюють. Незважаючи…

    03.05.2024

    JBL представила колонки у ретродизайні

    Компанія JBL представила в Індії лінійку нових портативних стовпчиків, дизайн яких виконали в ретростилі. Моделі…

    03.05.2024