Росіяни видають роботів з AliExpress за власну військову розробку

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У РФ відкрився форум “Армія-2022”. На ній демонструється «новітня» російська зброя. Напередодні з одним із «Останніх досягнень» ознайомили гостей святкового заходу. Ми говоримо про робота-собаку з гранатометом, встановленим на спині.

Робота, представленого на форумі, пропагандистські ЗМІ назвали «Роботокомплекс М-81». Вони стверджують, що його можна використовувати для стрільби по мішенях і транспортування зброї. Комплекс розроблений інженерами АТ «Інтелект Машин».

Журналіст звернув увагу на тіло робота, вкрите чорною тканиною. У зв’язку з цим підозрюють його російське походження. Виявляється, вони виправдані. Ще одним російським «аналогом» виявився китайський робот-пес Dog виробництва Unitree Robotics. Він продається на AliExpress за 3905 доларів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Під час презентації робота було заявлено, що автономність його роботи становить чотири години. Ніби він міг рухатися в просторі зі швидкістю 17 км/с. Відповідно до специфікації Dog, робот-собака може працювати до 30 хвилин на одному заряді. При цьому його максимальна швидкість становить 5 км/год.

Робот-собака далекий від технологічно відсталої Росії, яка намагається розробити його як свою першу китайську розробку. Минулого тижня інноваційний кластер «Сколково» продемонстрував російський «єдиноплатник» Repka, який покликаний замінити іноземний комп’ютер Rasperry Pi. Як виявилося, «російська розробка» — одноплатний комп’ютер Nano Pi K1 Plus, зібраний у Китаї та доступний на AliExpress.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.