Дуров: Apple вже два тижні не пускає революційне оновлення Telegram у App Store

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Скажу чесно, іноді мені буває щиро шкода Павла Дурова. Часом починає здаватися, що це жахливо дезактуалізована людина, яка актуалізується через свій блог, як би нагадуючи всім про своє існування. Гей, ось я, ви ще не забули? — ніби він запитує нас з екрану свого блогу в Телеграмі. Саме так — у всякому разі, в моєму сприйнятті — виглядають його спроби розібратися на якусь актуальну тему. І ти починаєш думати, а чи правда його це турбує, чи він просто намагається знову вписатися в повістку?

Цього тижня Дуров вибухнув черговою тирадою про те, яка погана Apple. Він написав у себе в телеграм-каналі велику посаду, де знову проїхався ковзанкою критики за системою модерації додатків. На цей раз йому не сподобалося, що модератори Apple надто довго не. Пропускають нову версію Telegram у App Store,  через що месенджер втрачає в авторитетності та потенційному заробітку. Адже йдеться про справді революційне оновлення.

Оновлення Телеграм – що нового

“Я люблю свою роботу. Єдине, що нас у команді Telegram бентежить, то це те, що ми не можемо розповсюджувати нові версії через незрозумілу процедуру перевірки, які повинні проходити мобільні додатки в магазинах технологічних монополістів. Наше майбутнє оновлення, покликане зробити революцію в тому, як люди висловлюють свої думки в обміні повідомленнями, застрягло на модерації в App Store на два тижні без пояснення причин та реакції з боку Apple», – сказав Дуров.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Що це за оновлення та які саме нововведення воно містить, творець Telegram не уточнив. Однак нескладно здогадатися, що йдеться про додаткові функції для преміум-користувачів. Ще місяць тому стало відомо, що розробники месенджера планують дозволити передплатникам платного тарифу заборонити своїм співрозмовникам надсилати їм голосові та відеоповідомлення у кружечках.

Як відомо, більшість культурних людей такого роду послання сильно дратують через неможливість швидко оцінити сказане. Мало того, що ви не можете пробігтися очима по голосовому, так ще й змушені слухати екання, микання та слова-паразити, якими багато хто рясно присмачує свою мову, тому що не можуть виражатися ясним язиком. Через це Telegram вирішив дати користувачам можливість відмовитись від отримання таких повідомлень.

Оновлення програм на iPhone

Можливо, Дуров мав на увазі і це нововведення. Однак підстав думати, що йшлося про якісь інші революційні функції Telegram , здатні змінити модель спілкування в месенджері, просто немає. По-перше, тому що відмова від голосових повідомлень реально здатна змінити те, як люди спілкуються один з одним в Телеграмі.

А, по-друге, в бета-версіях месенджера, які розробники випробовували протягом останньої пари місяців, просто не було натяків на інші нововведення, які впливають на листування. Чи пов’язана природа запланованих функцій із довгою модерацією? Ну, мабуть, що ні. Швидше за все, Apple просто ретельно перевіряє Telegram на предмет заборонених нововведень, які розробники месенджера постійно намагаються додати до нього.

Відомі випадки, коли Павло Дуров намагався протягнути в Телеграм підтримку каналів з піратським контентом , вбудовані ігри та міні-додатки, які поширювалися б за гроші, але за підсумками модератори Apple просто не дали йому цього зробити.

Втім, сам Дуров упевнений у тому, що таким чином Apple просто заважає розвиватися його бізнесу та бізнесу інших студій:

«Вже якщо Телеграм, як один з десятка найпопулярніших додатків у світі , піддається такому поводженню, можна лише уявляти собі труднощі, з якими стикаються невеликі студії розробки. Це не просто деморалізує, а й завдає прямих фінансових збитків сотням тисяч творців додатків по всьому світу. І це я ще не говорю про податок у 30%, який Apple і Google беруть із розробників, які нібито таким чином оплачують витрати на перевірку їхніх додатків».

Загалом, звичайно, Дуров має причини критикувати і навіть не любити Apple. Адже саме через обмеження App Store він не зміг перетворити Telegram на супер-додаток , який міг би приносити йому купу грошей від продажу вбудованого контенту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.