Підстав для паніки немає. НБУ пояснив заборону виставляти валютний курс обмінникам

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В умовах військового стану на валютному ринку України необхідна дисципліна, а також дотримання норм законодавства та регуляторних актів, тому в НБУ пояснюють прийняте рішення про заборону обмінним пунктам виставляти дані про курс на вулиці.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова Ради Нацбанку України Богдан Данилишин.

“Нацбанк вважає, що розхитування ситуації з готівковим курсом під час військового стану для отримання додаткової маржі в сегменті, де купує валюту населення, є неприпустимим”, – зазначив він.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Данилишин назвав цей крок виправданим у сьогоднішніх умовах. Водночас, голова Ради НБУ наголосив, що «жодних підстав для валютної паніки немає, ситуація поступово нормалізується, баланси вирівнюються».

На думку Данилишина, після того, як НБУ з 21 липня «скоригував» курс на 25% до 36,6 гривень за долар, уже перший тиждень показав позитивні ефекти.

«Якщо за січень-травень валютні резерви країни скоротилися на 6 млрд доларів, то лише протягом останнього тижня чистий викуп іноземної валюти Національним банком становив 650 млн доларів. Коригування валютного курсу під умови, що змінилися, не означає нестабільність», — вважає він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.