Стало відомо, коли люди відмовляться від смартфонів

epaselect epa10052475 Festivalgoers follow the concert with their smartphone during the performance of Brazilian singer Anitta at the 56th Montreux Jazz Festival (MJF), in Montreux, Switzerland, 04 July 2022. The festival runs from 01 to 16 July and features about 500 concerts. EPA-EFE/LAURENT GILLIERON EDITORIAL USE ONLY
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфони можуть зникнути з ринку. І не через дефіцит напівпровідників, а через появу абсолютно нового способу споживання інформації. Про це повідомляє techrepublic.com.

Гендиректор Nokia Пекка Лундмарк вважає, що відмова від звичних гаджетів відбудеться після 2030 року. На його думку, багато пристроїв будуть інтегровані в тіло людини. Найближча альтернатива мобільним телефонам – розумні окуляри чи гарнітури доповненої реальності. Їм під силу проекція тривимірних об’єктів із реальною оптичною глибиною.

З чуток, до випуску чогось подібного готується Apple. Мова про смарт-окуляри або шолом, які дозволять виводити інформацію на лінзи та відтворювати об’ємні речі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нагадаємо, раніше bigmir.net писавпро те, що компанія Mojo Vision випробувала лінзи доповненої реальності. У них помістили найменший у світі дисплей MicroLED. Його діаметр менше 0,5 мм, а роздільна здатність 14 пікселів на дюйм. Правда, динамічний малюнок відображається в монохромному зеленому кольорі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.