Шахраї крадуть акаунти для прибуткової афери – деталі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Фантазія брехунів просто безмежна. Більше не працюють програми з SMS-повідомленнями, банківськими дзвінками та підозрілими посиланнями. Вони відомі багатьом. Тому шахраї переходять на новий рівень і намагаються маніпулювати людьми від імені своїх близьких друзів і знайомих. Для цього зловмисники зламують облікові записи користувачів, отримують доступ до їхніх профілів у соціальних мережах і надсилають друзям повідомлення з проханням позичити гроші.

На цій афері шахраї заробили мільйони гривень

У кіберполіції кажуть, що все частіше отримують заяви про чергове шахрайство. Нещодавно киянка зіткнулася з подібною ситуацією, коли їй написав старий знайомий з проханням позичити. Жінка сказала, що готова, бо сума невелика, а чоловік нібито порядний і має хорошу репутацію. Однак хлопець порадив їй спочатку зателефонувати знайомим, щоб дізнатися, чи справді їй потрібна допомога. В ході розмови вияснилося, що акаунт чоловіка викрадено, а схожі смс розіслано майже всім друзям. За попередніми підрахунками, ці шахраї встигли зібрати понад 20 000 гривень.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також шахраї використовують імена успішних підприємців

Нещодавно інтернет-поліція також повідомила про схожий випадок, коли шахраї зламали обліковий запис успішного підприємця та запросили інших бізнесменів для участі у спільному відрядженні від його імені. Звичайно, ця екскурсія не безкоштовна, і депозит потрібно внести відразу.

Мова може йти про Василя Хмельницького, відомого українського політика та бізнесмена, який тепер розсилав фейкові пропозиції користувачам від свого імені після того, як напередодні поскаржився, що не може отримати доступ до свого облікового запису.

Інтернет поліція обережно

Завжди перевіряйте всю надану вами інформацію. Якщо хтось просить гроші, передзвоніть і поговоріть з цією людиною на місці. І не нехтуйте безпекою свого облікового запису. Хорошим варіантом є двофакторна аутентифікація.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.