Порівняння систем залпового вогню MLRS і HIMARS: спільні риси та відмінності

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Реактивні системи залпового вогню M270 і M142 HIMARS вже допомагають Збройним Силам України демілітаризувати російські війська на передовій. Вони відрізняються високою точністю і мобільністю. Ці RSV мають спільні та унікальні риси. що ми вам говоримо

Система HIMARS дуже гнучка, оскільки замість рейок має колеса. Проте він вдвічі менший за потужність РСЗВ М270. РСЗВ працює на гусеничному базуванні і несе більший боєкомплект – 12 ракет або 2 балістичні ракети.

Мобільна реактивна система залпового вогню M142 HIMARS має 6 ракет або одну балістичну ракету. Він випускає 18 ракет за хвилину, тоді як M270 випускає 12.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Довжина/висота/ширина/вага/швидкість

M142 HIMARS має довжину 7 метрів, ширину 2,4 метра та висоту 3,2 метра, встановлену вагу 16 тонн. Максимальна швидкість автомобіля становить 85 км/год, а заправка може проїхати майже 500 км. РСЗВ може мати 3 особи екіпажу.

M270 має 6,85 метра в довжину, 3 метри в ширину і 2,6 метра у висоту. Вага автомобіля становить 25 тонн. Він також може вмістити до 3 членів екіпажу. Максимальна швидкість становить 64 км/год, а заправка може проїхати 480 км.

Вогнева міць

Обидві пускові установки призначені для ураження артилерії та озброєння противника, його систем управління та командних пунктів. Вони можуть знищувати бойову, вантажну та іншу техніку противника.

РСЗВ може використовувати різні типи боєприпасів для точкового ураження цілей на великих відстанях, а також запускати балістичні ракети.

Зокрема, некеровані снаряди 227-го калібру можуть літати на відстань до 45 кілометрів, високоточні М30 і М31 – до 70 кілометрів, а високоточні балістичні ракети великої дальності 610 мм AFOM/ATACMS – від 140 до 300 кілометрів.

Новітні високоточні ракети Precision Strike Missiles (PrSM) також можуть використовуватися з цими РСЗВ. Він може вражати цілі на відстані до 500 кілометрів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.