Аналітик розказав про переваги HIMARS

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Українські військові вдало використовують у воєнних діях реактивні системи залпового вогню HIMARS. Вони легко пересуваються й можуть стріляти на ходу.

Зокрема, завдяки ним Збройні сили України влучили в склади боєприпасів ворога в Новій Каховці. Про переваги HIMARS розповів аналітик з питань оборони, професор Майкл Кларк, пише Sky News.

За його словами, на Донбасі на сході України, який останніми тижнями перебуває в центрі уваги російських військ, триває “оперативна пауза”, оскільки кремлівські війська рухаються до міста Слов’янськ у Донецькій області.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вибух у контрольованому Росією місті Нова Каховка був “найбільшим з усіх, які ми бачили досі”.

“Українці обстріляли склад боєприпасів у Новій Каховці, який знаходиться в кінці залізничної розв’язки на одному з мостів через Дніпро. Вибух був величезним. У склади влучили високомобільною артилерійською ракетною системою HIMARS”, – зазначив Кларк.

Він пояснив, що HIMARS “досить легкі” і є транспортними засобами. Тобто їх завжди можна швидко перемістити в інше місце.

“Касета містить шість ракет, і її можна ввімкнути за три хвилини. Для цього потрібна команда з трьох осіб. При цьому можна стріляти і їхати”, – розповів Кларк.

Вони настільки швидкі, що росіяни не встигнуть навіть випустити у відповідь ракети по місцю, звідки стріляли.

HIMARS – це високомобільна реактивна система залпового вогню. Призначена для ураження районів зосередження артилерійських систем, засобів ППО і вогневої підтримки, вантажного транспорту, бойових машин і бронетранспортерів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.