Влада США недоплатила Intel і відстрочила будівництво заводу

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Intel відклала церемонію закладки фундаменту своїх заводів з виробництва чіпів в Огайо, тому що уряд США ще не надав компанії фінансування. Церемонія, яка спочатку мала відбутися 22 липня, була перенесена на невизначену дату.

На початку цього року Intel оголосила про свої плани щодо будівництва двох заводів з виробництва напівпровідників у Нью-Олбані, штат Огайо. Вартість проекту становила $20 млрд. Компанія зазначила, що плани «значною мірою залежатимуть від фінансування у рамках Закону CHIPS». Цей закон резервує в уряду США $52 млрд на фінансування напівпровідникових компаній, включаючи Intel. У той час як Сенат та Палата представників схвалили свої версії законопроекту, робота над його доопрацюванням у Конгресі зупинилася.

Як заявив представник Intel: “На жаль, фінансування за законом CHIPS просувається повільніше, ніж ми очікували, і ми досі не знаємо, коли це буде зроблено”. При цьому компанія не змінила суттєво планів щодо початку будівництва своїх об’єктів. Будівництво, як і раніше, має розпочатися наприкінці 2022 року, а виробництво — у 2025 році.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.