Кожен другий користувач VPN стає жертвою хакерів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Особисті дані 46% клієнтів різних VPN-сервісів знаходяться в розпорядженні хакерів. Вони торгують ними у даркнеті на спеціалізованих форумах.

Про це йдеться у звіті Positive Technologies.

Цього року кількість кібернетичних атак збільшилася до останньої чверті на 14,8%. Більшість атак була проведена зловмисниками щодо веб-ресурсів і профілів компаній у соцмережах. У 34% випадків дії хакерів мали на меті розкрадання персональних даних. У 19% випадків кіберзлочинці проводили атаки з метою крадіжки відомостей, що становлять комерційну таємницю.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Атаки на приватних осіб, як правило, спрямовані на заволодіння обліковими та персональними даними (46 та 19% відповідно). У 21% випадків хакери атакували звичайних користувачів з метою заволодіння даними їх платіжних карток. Частка масових кібератак 2022 року зросла до 33%.

Експерти не рекомендують користуватися послугами безкоштовних сервісів VPN. Як показує практика, в обмін на можливість відвідування заблокованих веб-ресурсів користувачам доводиться ділитися з розробниками безкоштовних сервісів різними даними, які використовуються в рекламних цілях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.