В Україні обмежили виплати з безробіття в Дії: кому та скільки платитимуть

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нещодавно ми писали про те, що держава буде підтримувати українців, що втратили роботу внаслідок війни. Уряд повідомив подробиці: виплати отримають не всі. А виплати будуть тривати лише протягом 30 днів. Саме протягом цього терміну вам потрібно знайти нове робоче місце, або виконувати суспільно-корисні роботи у сфері благоустрою. За такі роботи ви отримаєте 6500₴ на місяць, що тотожне мінімальній зарплаті.

Денис Шмигаль додав, що виплати будуть надаватися лише офіційно зареєстрованим безробітним протягом 30 днів як громадянин став на облік у Центр зайнятості. Якщо після 30 днів громадяни не будуть погоджуватись на запропоновану роботу, то їх в обов’язковому порядку залучатимуть до суспільно-корисних робіт: розбору завалів, ремонтних та сільськогосподарських робіт, будівництво захисних споруд та благоустрою. Таким чином, ви державі будете допомагати й мінімальну зарплату будете отримувати.

Внаслідок війни багато хто втратив роботу, тому потрібно розуміти, що держава не зможе утримувати всіх безробітних. Тому, було прийнято рішення надавати виплати лише протягом 30 днів. Щоб їх отримати потрібно мати статус безробітного. У державному порталі «Дія» ви зможете у спрощеному режимі отримати цей статус.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.