Новини України та Світу

З 1 липня Skype та Outlook заблокують в росії

Share

Буквально днями, у середині червня, компанія прийняла рішення про блокування скачування та встановлення операційних систем Windows 10 та Windows 11 для всіх тих, хто знаходяться на російській території, у будь-якій її частині. Визначення росіян відбувається за IP-адресою. При його виявленні система не дозволяє виконати завантаження інсталяційного файлу.

І ось тепер, безлічі росіян, з’явилися вкрай неприємні новини. За деякими даними, вже з 1 липня 2022 року жителі Росії не зможуть користуватися сервісом електронних листів Outlook, який вкрай поширений серед бізнесменів і підприємців, а також користуватися месенджером Skype, який колись був популярнішим за WhatsApp і Telegram. Йдеться про прийдешнє блокування росіян по IP-адресі, тобто підключитися до серверів даних сервісів з території РФ не вийде. Крім того, можливо, компанія Microsoft блокуватиме облікові записи росіян, якщо така оформлена на російський номер телефону, або просто використовувалася в країні.

Поки що офіційних даних щодо цього немає, проте враховуючи дії Microsoft в останні місяці, подібне справді вже незабаром може статися. Якщо це станеться, всі росіяни назавжди втратять доступ до Skype і Outlook. Користуватися такими звичайно виявиться можливо через VPN та інші хитрощі, але більшість користувачів гарантовано вважає за необхідне перейти на різного роду аналоги. Після Skype і Outlook, у країні можуть почати блокувати й інші сервіси бренду, зокрема хмарне сховище OneDrive, офісний пакет Microsoft Office 365, а водночас ігрові сервіси, як Xbox Live. До цього росіянам слід бути готовим.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Skype
  • Останні записи

    Камера iPhone 16 Pro отримає п’ять основних оновлень, включаючи 6-кратний телеоб’єктив

    Майбутній випуск висококласних флагманів Apple, iPhone 16 Pro і 16 Pro Max, викликає значний ажіотаж,…

    29.04.2024

    Meizu 21 Note з камерою на 50 Мп показали на живих фотографіях

    Незважаючи на заяву компанії Meizu про вихід з бізнесу смартфонів, в мережі з'явився ще один…

    29.04.2024

    “Київстар” змінює тарифи: які будуть оновлені

    Мобільний оператор "Київстар" анонсував зміни у 2-х своїх тарифах. Оновлення стосуються домашнього інтернету в рамках функції Суперсила.…

    29.04.2024

    HTC випустить новий смартфон на Snapdragon 7 Gen 3 (фото)

    Смартфони HTC давно перестали бути масовими, але зникати з ринку не збираються. У Geekbench засвітилася…

    29.04.2024

    iOS 18 стане найбільшим оновленням для iPhone

    За чутками, iOS 18 стане найбільшим оновленням для iPhone, в якому Apple інтегрує штучний інтелект…

    29.04.2024

    Розкрито нову інформацію про суперфлагман Samsung Galaxy S25 Ultra

    Інформацією про смартфон поділився мережевий аналітик під псевдонімом Sawyergalox. За словами інсайдера, південнокорейський техногігант вирішив…

    29.04.2024