Xiaomi та Redmi припиняють випуск смартфонів – деталі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Xiaomi до 2019 року випускала свої смартфони під одним єдиним брендом, але потім було ухвалено рішення про поділ бізнесу. У такому вигляді він проіснував до середини 2022 року, але тепер було ухвалено інше рішення. Керівництво китайської корпорації підписало указ, згідно з яким бренди Xiaomi та Redmi будуть об’єднані під новим початком. 

Що саме конкретно це означає поки що невідомо, тому що подробиць немає, але дехто вважає, що компанії припинять випуск смартфонів під своїми брендами. Натомість виявиться створений новий бренд, під яким надалі і будуть випускатися нові моделі мобільних пристроїв, починаючи з найбюджетніших і закінчуючи справжнісінькими флагманами преміального рівня.

При цьому важливо розуміти, що бренд Poco не входить до цього указу, тому він так чи інакше залишиться самостійним міжнародним напрямком. Таким чином, по суті компанія Xiaomi визнала невдалий досвід, який вона здобула за останні роки, коли бренд Redmi випускав телефони під своєю власною товарною маркою. Головна проблема, з якою міг зіткнутися бренд, це величезна плутанина моделей та модельних рядів. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім того, що компанія випускає десятки нових моделей телефонів щокварталу, так на додаток до цього в різних державах вони продаються під різними назвами, але при цьому можуть мати різні незначні відмінності, на зразок обсягу оперативної або вбудованої пам’яті. Все це плутає покупців і мотивує їх зробити вибір на користь продукції інших компаній, де все набагато простіше та зрозуміліше.

Поки що від офіційного джерела невідомо, до чого приведе об’єднання Xiaomi та Redmi в один новий єдиний бренд, проте є всі підстави вважати, що вже незабаром продукція від імені бренду Redmi не буде виходити на ринок. При цьому таке рішення зачіпає не тільки смартфони, але й бездротові навушники, смарт-браслети, ноутбуки, бездротові колонки і безліч різних товарів, які всі бажаючі можуть придбати, після чого, потім, почати використовувати. 

Очевидно лише те, що покупцям, фанатам пристроїв компаній, нема про що турбуватися, тому що навіть якщо виробництво телефонів під даними брендами припиниться повністю, надалі вони виходитимуть на ринок під новим, тобто фактично нічого не зміниться.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.