Apple вже розчарувалася у iPhone 14. Що пішло не так?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Amazing, beautiful, gorgeous – якими епітетами Apple тільки не смітить, описуючи нові iPhone , які випускає щороку. Смартфони у яблучників і справді виходять класними. Навіть якщо новинки технічно або зовнішньо мінімально відрізняються від моделей попереднього покоління, їх все одно купують. Просто у Купертіно знають, на що робити ставку. Трохи підкрутили тут, трохи причесали там — і ось вам зовсім новий апарат, і його вже хочуть усі. Але цього року, здається, Apple розчарувалася на iPhone 14 ще до його релізу.

Незважаючи на те, що Apple, як правило, не розкриває жодних подробиць про майбутні смартфони, про iPhone 14 ми знаємо, напевно, навіть занадто багато. Це і дозволяє якнайкраще зрозуміти, чому в Купертіно розчарувалися в своєму новому смартфоні і хочуть випустити його якомога меншим тиражем.

Яким буде iPhone 14

Для початку пробіжимося за фактами про новий iPhone , як і можна вважати практично незаперечними . Але враховуйте, що це стосується лише базової версії. Все, що написано нижче, не відноситься до iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Старий дизайн від iPhone 13
  • Старий процесор від iPhone 13 (A15 Bionic)
  • Збільшений обсяг ОЗП з 4 до 6 ГБ
  • Старий модуль основної камери від iPhone 13
  • Роз’єм Lightning (USB-C не буде)
  • Колишня (або схожа) ємність акумулятора з iPhone 13
  • Ціна як у iPhone 13

Якщо так посудити, то iPhone 14 буде лише трохи покращеною версією iPhone 13 . Єдине більш-менш осудне нововведення, яке чекає на новинку, — це додаткові 30% до вихідного обсягу оперативної пам’яті. Тепер у базової модифікації iPhone 14 буде стільки ж ОЗУ, скільки і у флагманських моделей. Втім, не виключено, що iPhone 14 Pro отримає не 6, а 8 ГБ. Але достовірно це невідомо. Однак і так зрозуміло, що iPhone 14 не тягне на нову цифру в назві, і називатися йому слід у кращому випадку iPhone 13S , а то і iPhone 13C .

Чому? Та тому що Apple лише один раз у своїй історії випускала iPhone із процесором від торішньої моделі, якщо не рахувати iPhone SE. То був iPhone 5c. Він вийшов у 2013 році разом з iPhone 5s, але отримав чіпсет від iPhone 5. Apple упакувала його в пластиковий корпус і позиціонувала його як доступний Айфон . Але, як ми пам’ятаємо, цей експеримент їй не вдалося, і модель досить швидко зняли з виробництва.

Новий iPhone 14 – чи варто купувати

У випадку з iPhone 14 ситуація зовсім по-іншому. Якщо iPhone 5c був всього лише експериментом, то iPhone 14 – це продовжувач традицій всіх флагманських iPhone початкового рівня. Однак цього року вперше Apple збирається забезпечити його старим процесором, нехай і наростивши оперативну пам’ять. Але разом зі старим дизайном логічно, що ніхто не захоче купувати такий апарат, та ще й за старою ціною.

Чому так сталося, спитайте? Справа в тому, що на Apple навалилася купа проблем . Вартість багатьох комплектуючих зросла, наслідки коронакризи та геополітичної нестабільності призвели до обмеження поставок багатьох запчастин, частина заводів закрилася, а деякі компоненти взагалі довелося шукати в інших місцях, як, наприклад, газ неон та сапфірове скло, яке компанія раніше закуповувала в Росії.

Тому в Купертіно, усвідомлюючи, що iPhone 14 захоче купити менше людей, вирішили, що випустять його в менших обсягах, ніж планувалося спочатку. Спочатку Apple думала, що зробить щонайменше 240 мільйонів iPhone 14, але потім вирішила скоротити цю цифру до 220 мільйонів з можливість коригування в меншу сторону.

Може здатися, що 10 і навіть 20-відсоткове урізання обсягів виробництва – це не критичний показник. Але, по-перше, для Apple це означає втрату мільярдів доларів прибутку, якого вона не дістане. А, по-друге, більш топові моделі, можливо, будуть продаватися дорожче. Тож їх купуватимуть ще менш охоче. Тому в Купертіно просто чекають, що буде, роблячи ставку фактично на авось.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.