Ілон Маск сьогодні продасть акції SpaceX заради покупки Twitter

Як повідомляє New York Post, мільярдер Ілон Маск планує вже сьогодні продати частину акцій компанії SpaceX обраній групі покупців. Маск намагається зібрати більше грошей на придбання соціальної мережі Twitter.

Акції SpaceX допоможуть йому у цьому. Згідно з федеральними документами, станом на серпень автор Tesla володів 44% акцій компанії SpaceX. Тендерна пропозиція призначена для існуючих акцій, а не для нових акцій. Компанія, контрольована Маском, востаннє залучила 337 мільйонів доларів у грудні при оцінці 100 мільярдів доларів.

Цього разу, як повідомило джерело, SpaceX збирається запросити 70 доларів за акцію — на 25% більше, ніж у попередньому раунді, після якого відбулося дроблення акцій 10 до 1, що еквівалентно оцінці приблизно 125 мільярдів доларів. Ілон Маск спілкується з приватними інвестиційними компаніями, у тому числі з Apollo Global Management та хедж-фондами, про залучення від 2 до 4 мільярдів доларів.

Наприкінці квітня Маск досяг домовленості про придбання мережі Twitter за 44 мільярди доларів. Пояснюючи покупку, він заявив, що хоче перетворити Twitter на платформу для свободи слова у всьому світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.