Краще, ніж Apple: Google Chrome дозволить створювати віртуальні карти для оплати в інтернеті

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple завжди була попереду всіх інших в частині безпеки даних користувача. Вона першою не посоромилася відмовитися від куків у браузері, заборонила стеження в додатках і розробила дуже зручну та захищену від перехоплення методику вставки кодів авторизації з клавіатури, до яких сторонній софт не має жодного доступу, доки ви не натиснете на нього. Проте геніальні ідеї захисту користувачів та їх даних приходять на думку не тільки інженерам Apple, але й іншим. Наприклад, розробникам Google Chrome .

Google розробила функцію маскування банківських карток спеціально для Google Chrome. Завдяки їй платіжні дані залишаться в безпеці при оплаті покупок до інтернет-магазинів. Браузер автоматично створить віртуальну копію карти з іншими даними, які користувач і буде використовувати для введення на сайтах, не боячись за збереження заощаджень на реальному рахунку.

Оновлення Google Chrome

Методика створення віртуальних карток для онлайн-платежів у Chrome повністю автоматизована, і браузер сам пропонує замінити реальний номер вашого «пластика» безпосередньо перед введенням даних. Це відбувається в той момент, коли ви натискаєте на поле введення для активації механізму автозаповнення . Chrome запитає, чи ви хочете використовувати віртуальний номер для захисту платежу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Фактично Google перенесла методику безконтактної оплати , яка передбачає створення віртуальної картки для приховування номера справжньої на онлайн-платежі. Щоб віртуалізувати карти, пошуковому гіганту не потрібен дозвіл банку. Компанія працює безпосередньо із платіжними системами Visa, MasterCard та AmEx, які надають Google інфраструктуру для створення віртуальної версії «пластика».

Спочатку підтримка віртуалізації буде доступна лише власникам карток Visa та American Express. А з MasterCard компанії Google, мабуть, домовитися наразі не вдалося. Тому підключення «пластику» цієї платіжної системи планується пізніше. Коли саме це станеться, Google не уточнює – швидше за все, тому що і сама ніякої інформації на цей рахунок не має.

Chrome створює не тільки підроблений номер самої карти, але і новий CVV-код для підтвердження платежів. Правда, жодної необхідності в тому, щоб вводити його вручну, все одно немає, тому що браузер використовує штатний механізм автозаповнення даних, а для підтвердження платежу використовується або біометрія, або код із SMS за технологією 3D Secure .

Віртуальна картка для оплати в інтернеті

Вже зараз користувачам можна додати свої карти на сайті pay.google.com для подальшого автозаповнення. Саме їх згодом Google Chrome віртуалізуватиме, підмінюючи реальні номери новоствореними масковими комбінаціями. Тут же можна буде відстежити зв’язок віртуальних і реальних карт, а також переглянути всі вчинені транзакції по цих картах.

Оновлення Google Chrome з функцією віртуалізації карток ще не вийшло. Це станеться пізніше цього року. Однак не всі користувачі отримають доступ до неї відразу. Спочатку апдейт чекає настільні платформи та Android, а згодом і iOS, але лише для користувачів із США. А от терміни міжнародного релізу нововведення не називаються, мабуть, через те, що Google має домовитися з регіональними відділеннями платіжних систем.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.