Головна Новини України та Світу Велике оновлення WhatsApp: нові функції, які отримає месенджер

Велике оновлення WhatsApp: нові функції, які отримає месенджер

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

WhatsApp, як і будь-який великий сервіс з великою аудиторією, постійно перебуває у розробці. Програмісти, інженери та дизайнери безперервно працюють над створенням нових функцій, які зможуть зробити месенджер зручнішим у використанні. Важко уявити, скільки ще нововведень заплановано у розробників для майбутнього застосування. Однак завдяки відкритій програмі бета-тестування Ватсапа ми можемо зазирнути за завісу таємниці та приблизно оцінити, що саме чекає користувачів у найближчому майбутньому.

Очевидно, що до складу бета-версій WhatsApp, які доступні для завантаження всім охочим, потрапляють далеко не всі заплановані нововведення. Найчастіше розробники вважають за краще випробовувати їх самотужки або вважають, що користувачам про них знати заздалегідь ні до чого. Тому не дивуйтеся, якщо у найближчому оновленні, яке надійде до релізу, будуть ті функції, про які ми сьогодні не розповіли.

WhatsApp на двох пристроях

Ключове нововведення WhatsApp , на яке, напевно, чекають усі без винятку, — це синхронізація повідомлень між декількома пристроями відразу. Наразі такої можливості немає, і користуватися месенджером можна лише на одному смартфоні. Так, можна запустити його на комп’ютері, але для цього необхідно, щоб смартфон виступав у ролі хаба і був поблизу, так що для користувачів це нічого не змінює.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Проте розробники не відмовилися від ідеї синхронізації чатів WhatsApp між як мінімум двома смартфонами одразу. Тому зараз вони тестують цю функцію і оцінюють її працездатність. Коли вона надійде в реліз, сказати складно. Все-таки це досить складна в реалізації технологія, враховуючи, що WhatsApp за замовчуванням захищає наскрізне шифрування всі повідомлення, що ускладнює їх синхронізацію з іншими пристроями.

Чати у WhatsApp — сортування

Ймовірно, ви помітили, що в WhatsApp відсутня можливість відсортувати повідомлення, відділивши прочитані від непрочитаних, і особисті від групових. Це не дуже зручно, особливо якщо у вас багато діалогів і вхідних послань, які потрібно прочитати. Висока ймовірність, що ви просто пропустите те, що вам пишуть інші користувачі, адже чат з непрочитаним повідомленням просто відлетить вниз, а шукати його вручну багато хто навіть не додумається.

Щоб виключити випадки, коли користувачі просто втрачають вхідні повідомлення, розробники вирішили додати в WhatsApp інструмент сортування чатів . Він дозволяє вибрати непрочитані повідомлення, відокремити повідомлення користувачів зі списку контактів від тих, кого там немає, а також вибрати листи з груп. Раніше такий механізм був доступний тільки в комерційній версії WhatsApp Business , яка розповсюджувалася за плату, але тепер вона буде доступна всім.

Зниклі повідомлення в WhatsApp

Зниклі повідомлення в Ватсапі – штука, прямо скажемо, досить сумнівна. Насамперед через те, що пропонує надто тривалі тимчасові відрізки, після яких буде видалятися написане. Замість того, щоб додати можливість видалення відразу після прочитання або після 30-60 секунд, розробники встановили якісь занадто нереальні межі: добу, тиждень і три місяці. Але біса з ними, з тимчасовими відрізками.

Набагато гірше, що застосувати автовидалення можна тільки до нових повідомлень, які з’являються в чаті після ввімкнення цього механізму. З одного боку, це логічно, бо інструмент не має зворотної сили. Але, з іншого, було б логічно дати користувачам можливість самостійно вибрати, чи хочуть вони видаляти старі повідомлення в чаті чи ні. В одному з майбутніх оновлень така функція нарешті з’явиться, і автовидалення поширюватиметься, зокрема, на старі діалоги.

Чи можна прочитати чужі смс у WhatsApp

Всі повідомлення у WhatsApp захищені наскрізним шифруванням. На відміну від Telegram біло-зелений месенджер не вимагає заводити окремий секретний чат, а захищає їх за замовчуванням. Саме тому діалоги так складно синхронізувати з іншим пристроєм. Однак, судячи з усього, таємниця листування до Ватсапу незабаром може бути порушена з ініціативи європейської влади, яка зажадала від месенджерів сканувати повідомлення користувачів щодо насильства над дітьми.

Європарламент планує ухвалити закон, який зобов’язує месенджери обчислювати в чатах повідомлення з ознаками насильства над дітьми. Це можуть бути як фотографії та відео, так і голосові повідомлення або текстові послання, що описують прояви аб’юзингу. Кажуть, що розшифровувати діалоги для цього не потрібно, тому що ІІ буде достатньо хешів цих повідомлень, за якими він зрозуміє, що саме говорять співрозмовники. Поки що відповідний механізм ще навіть не перебуває в розробці, але вже сильно лякає і експертів, і рядових користувачів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: