Головні анонси Google I/O 2022: Android 13, Pixel Watch, Pixel 7 і не тільки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На конференції Google I/O цього року анонсували не тільки новий Android, але й кілька пристроїв: перший смарт-годинник компанії Pixel Watch, доступний Pixel 6a, флагманські Pixel 7 і 7 Pro, навушники Pixel Buds Pro, а також прототип AR-окулярів. Зібрали все найцікавіше в одному дописі.

Android 13

Нововведень в операційній системі не так багато. Ставку зробили на конфіденційність та покращення дизайну. Замість того, щоб надавати доступ до всіх файлів, користувачі можуть дозволити лише фото та відео або музику та відео.

Всі програми Android 13 будуть запитувати дозвіл для надсилання повідомлень, а в налаштуваннях системи з’явився окремий розділ, в якому можна налаштувати всі параметри конфіденційності та безпеки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також додадуть додаток Wallet. У ньому будуть банківські та транспортні картки, квитки, сертифікат про вакцинацію, а в майбутньому посвідчення особи та картки доступу.

Адаптивний дизайн Material You тепер доступний для будь-яких додатків іконок. Раніше він працював лише з софтом від Google. Також оновили зовнішній вигляд плеєра в рядку повідомлень – обкладинка розтягується на все вікно, а частина, яка вже відіграла, стала хвилястою.

Друга бета-версія Android 13 вже доступна для завантаження. Її можна встановити на Pixel, а також деякі смартфони Xiaomi, Realme, Nokia, OnePlus та інших виробників.

Android 12L

Це ОС для пристроїв із великими дисплеями. Панель сповіщень буде розділена на дві частини. Те саме стосується й додатків: їх оптимізують під керування двома руками.

Pixel Watch

Годинник має круглий корпус з переробленої нержавіючої сталі та операційну систему Wear OS 3. Є інтеграція з додатком Fitbit, за рахунок чого Pixel Watch здатні відстежувати понад 100 видів тренувань. Інші подробиці озвучать ближче до релізу восени.

Pixel 7 та 7 Pro

Повноцінна презентація пройде у жовтні, а поки що розкрили лише зовнішній вигляд.

Pixel 6a

Смартфон виконано у дизайні поточних флагманів Google. Він оснащений 6.1-дюймовим OLED-екраном із частотою 60 Гц та роздільною здатністю 2400×1080 пікселів. Усередині стоїть фірмовий процесор Tensor з 6 ГБ оперативної та 128 ГБ вбудованої пам’яті. Місткість акумулятора становить 4400 мАг. Основна камера подвійна – 12+12 Мп.

У Pixel 6a почнуть продавати з 28 липня за 449 доларів.

Pixel Buds Pro

З особливостей навушників: активне шумозаглушення, підключення до кількох пристроїв і регулювання гучності залежно від шуму навколо. Працюють від семи до 11 години, доступно чотири кольори. Вартість – 199 доларів.

Pixel Tablet

Планшет випустять у 2023 році. Він працюватиме на Android 12L. Інших подробиць наразі немає.

AR-окуляри

Поки що це прототип. Окуляри можуть в режимі реального часу переводити текст і виводити результат на екрані як доповнена реальність. Про інші можливості не розповіли.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.