Новини України та Світу

Євросоюз вимагає у Apple дозволити платити iPhone не лише з Apple Pay

Share

Згідно з джерелом, найближчим часом ЄС готується пред’явити Apple звинувачення через обмеження доступу сторонніх компаній до технології NFC та Apple Pay відповідно.

Суд проти Apple

Буквально вчора Financial Times повідомило цікаву новину: Євросоюз готується пред’явити Apple звинувачення у порушенні антимонопольного законодавства через обмеження доступу сторонніх компаній до Apple Pay . Про це виданню повідомило відразу 4 різні джерела, безпосередньо знайомі з питанням.

Згідно із заявою видання, у Євросоюзі вважають, що Apple порушує закон у сфері боротьби з монополіями. Обвинувачення пов’язане з тим, що Apple обмежує доступ до технології NFC, завдяки якій ми з вами користуємося Apple Pay. Адже жодна з компаній не може дозволити собі безконтактні платежі за допомогою сторонньої програми.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Хоча користуватися NFC у додатках і не можна, оплата покупок в інтернеті за допомогою сторонніх сервісів можлива. 

Потрібно сказати, що справа з приводу обмеження NFC в iPhone не нова. Вперше ЄС звинуватив Apple у 2020 році, проте рухається воно не так швидко, як хотілося. Apple, у свою чергу, захищається тим, що дозвіл на використання NFC в сторонніх додатках серйозно підірве конфіденційність і безпеку користувачів, що прямо суперечить політиці компанії.

Суму штрафу, який хочуть запросити в Євросоюзі, не розголошують, однак повідомляється, що вона становитиме близько 10% від світового обороту. У 2020 році виручка компанії з Купертіно склала близько $274,5 млрд. Якщо приблизно прикинути 10% цієї суми, то штраф виходить близько $27 млрд доларів США. Погодьтеся, сума велика?

Очікується, що звинувачення будуть висунуті вже наступного тижня – з 2 по 8 травня. Євросоюз, як і сама Apple, від коментарів з цього приводу відмовилися.

Аналог Apple Pay на iPhone

Погодьтеся, останнім часом ми з вами настільки звикли оплачувати покупки за допомогою iPhone , що вже буває і не пам’ятаєш, коли востаннє брав із собою готівку або користувався карткою. На смартфонах Android, наприклад, вже давно є можливість змінити спосіб оплати за замовчуванням. Замість фірмового Google Pay можна встановити закордоном – PayPal і Venmo, які давно хотіли б отримати свій аналог Apple Pay. Якщо Євросоюз виграє це, то від цього можуть виграти і українські користувачі.

Звинувачення у невиконанні антимонопольного законодавства сипляться на Apple буквально звідусіль: нещодавно Spotify судилася з купертинівцями звинувачуючи останніх у тому, що вони не дозволяють стороннім музичним сервісам розвиватися належним чином. По-перше, Spotify завжди нижче Apple Music у пошуковій видачі App Store, по-друге, шведи повинні платити комісію 30%, а значить сторонній стрімінг завжди обходитися дорожче оригінального епловського.

Додайте до цього судові розгляди з Epic Games, які тривали кілька років. Як вважаєте, чи з’являться альтернативні магазини додатків на Айфоні?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Apple
  • Останні записи

    Новий iPad Pro раптово здивує секретним чіпсетом Apple

    Зважаючи на все, компанія прагне стати лідером із впровадження нейромережевих функцій у свої пристрої. Журналіст…

    29.04.2024

    Гурман: Випуск Apple Vision Pro 2 не планується до кінця 2026 року

    Компанія Apple не планує випускати друге покоління гарнітури Vision Pro до кінця 2026 року, повідомляє…

    29.04.2024

    Європейський Союз встановив нові правила для iPadOS

    У понеділок антимонопольні органи ЄС назвали iPadOS, операційну систему Apple для планшетів, важливим цифровим фільтром…

    29.04.2024

    Новий ШІ-чіп Apple M4 можуть представити вже 7 травня разом з iPad Pro

    До цього часу компанії вдавалося тримати технічні дані планшетів у секреті. Однак, з огляду на…

    29.04.2024

    З’явилися подробиці про доступні камерофони Huawei nova 13 Pro та nova 13 Ultra

    Нові смартфони компанії Huawei, nova 13 Pro і nova 13 Ultra можуть отримати процесор Kirin…

    29.04.2024

    Huawei Pura 70 Ultra виявився майже на 100% зроблений із китайських компонентів

    Флагманський смартфон Huawei Pura 70 Ultra знову розібрали блогери — але цього разу не для…

    29.04.2024