Ваш iPhone може “перетворитися” на Android. Новий закон не сподобається Apple

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
У мережу проник документ нового законопроекту, який перекреслить всю ексклюзивність Apple. Компанію можуть змусити дозволити інсталяцію програм із сторонніх джерел. І це лише частина нових правил.

Згідно з джерелом, секретний законопроект під назвою «Закон Євросоюзу про цифрові ринки» внесе серйозні зміни до сервісів Apple. «Купертіновці» зобов’яжуть дати зелене світло розробникам, розповсюджуючи свої програми будь-яким зручним способом. З цього випливає, що користувачі «яблучної» техніки можуть завантажити їх не тільки з App Store, але і з відкритих джерел в інтернеті.

Платіжна система більше не буде обмежена правилами Apple. Розробники зможуть вибрати будь-який інший спосіб прийому оплати. Крім того, знімуться обмеження на обов’язкове використання WebKit для браузерів, що дозволить використовувати власні движки та напрацювання.

У документі сказано, що всі засоби зв’язку: голосові повідомлення, текстові повідомлення, відеодзвінки повинні бути сумісні з програмами інших компаній. Помічник Siri також можна буде замінити на будь-якого іншого голосового помічника на розсуд користувача. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Новий законопроект уже був схвалений попередньо в березні. Залишилося дочекатися його офіційної публікації після чого Європарламент повинен буде остаточно прийняти всі пункти, перш ніж він набуде чинності. За попередніми даними, зміни настануть у жовтні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.