У Європі зникнуть із продажу популярні смартфони: у чому причина

Європа вводить жорсткі вимоги щодо зарядних пристроїв для мобільних телефонів та інших девайсів. Вони мають бути виконані за єдиним стандартом. Таким чином, у Європі обмежать продаж електроніки, у якої зарядні пристрої не відповідатимуть загальноприйнятому стандарту.

Таке рішення ухвалила Єврокомісія.

Проблему уніфікації роз’ємів для смартфонів та іншої електроніки, і для зарядних пристроїв, намагаються вирішити вже не перший рік. Це пов’язано з двома причинами: із зручністю використання девайсів та з обмеженням кількості електронного сміття. Адже через те, що мобільні телефони або інші пристрої мають різні роз’єми, користувачам доводиться купувати новий зарядний пристрій для кожного нового девайса.

Але тепер ситуація зміниться. Принаймні у Європі. Депутати Єврокомісії проголосували за повну уніфікацію роз’ємів зарядних пристроїв, що реалізуються у країнах Євросоюзу. Для всіх девайсів, які продаватимуться в Європі, прийнято єдиний стандарт роз’єму – USB Type-С.

Виробники, які використовують у своїх мобільних пристроях не USB-С, а інший тип роз’єму, не зможуть продавати свої товари на європейському ринку. Таким чином, тій же компанії Apple доведеться або підкоритись загальним вимогам, або піти з європейського ринку.

Ця вимога стосується смартфонів, планшетів, відеокамер, електронних книг, навушників, портативних колонок та консолей. Поки що не вирішено питання лише з ноутбуками. Наразі його обговорюють, і вердикт буде винесено пізніше.

При цьому є низка електронних пристроїв, на які цей стандарт не поширюється. Йдеться про девайси, для яких порт USB-С занадто великий: фітнес-браслети, смарт-годинник та інші дрібні прилади.

Нагадаємо, названо метод, який дозволить збільшити тривалість роботи батареї смартфона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.